TANJA MIŠČEVIĆ POTVRDILA: Potvrđena pregovaračka pozicija za poglavlje 30
Foto: Dragana Udovičić

Šefica pregovaračkog time Srbije sa EU

TANJA MIŠČEVIĆ POTVRDILA: Potvrđena pregovaračka pozicija za poglavlje 30

Politika -

BEOGRAD - Šefica pregovaračkog time Srbije sa EU Tanja Miščević izjavila je danas da je potvrđena pregovaračka pozicija za poglavlje 30.

Podsetivši da smo do sada zatvorili dva poglavlja, Miščević je napomenula da je suviše rano govoriti o zatvaranju nekih novih poglavlja, jer je za to, kaže, potrebno raditi puno pre svega na impelmentaciji.

Ona je, odgovarajući na pitanje novinara o proširenju EU, navela da taj proces ne upada u krizu, ali kaže, da trenutno nije baš visoko na listi prioriteta država članica.

Zbog traženja odgovora na teža pitanja, to se ne stavlja u prvi plan, ali je, dodaje Miščević, važno da taj proces nije zatvoren i da mi radimo na unutrašnjim reformama.

Kaže da će prvi izveštaj o vladavini prava biti predstavljen državama članicama u prvoj polovini maja.

"Evropska komisija predstavlja naše izveštaje u prethodnih pola godine u dva ciklusa od po tri meseca za poglavlja 23 i 24 i poseban Akcioni plan za zaštitu nacionalnih manjina", rekla je Miščević.

Kako je rekla, sam izveštaj o vladavini prava će biti celokupna ocena i procena i sada ne znamo kako to u ovom momentu izgleda.

"Nakon tog izveštaja EK razgovarćemo sa državama članicama jer će svakako biti i pitanja i prostora za pojašnjenja. Ovo je prvi, a čeka nas još dosta takvih izveštaja", rekla je Miščević.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO: Ekskluzivno slike Bariča nakon masakra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track