Šešelj: Tužilac za ratne zločine treba da vodi računa o nacionalnim i državnim interesima
Foto: Marina Lopičić

Radikali razmatraju potencijalne kandidate

Šešelj: Tužilac za ratne zločine treba da vodi računa o nacionalnim i državnim interesima

Politika -

BEOGRAD - Šef poslačke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da će ta stranke dobro razmotriti predložene kandidate za funkciju tužioca za ratne zločine i izjasniti se u skladu sa državnim i nacionalnim i interesima.

"Mi ćemo to pitanje dobro razmotriti i izjasniti se u skladu sa državnim i nacionalnim i interesima", kazao je Šešelj novinarima i dodao da se ne sme dozvoliti da na tu funkciju dodje, kako je rekao, izdajnik.

On je ocenio da prethodni tužilac Vladimir Vukčević nije vodio računa o nacionalnim i državnim interesima Srbije i da je po njegovom mišljenju "odavno trebalo da bude u zatvoru".

Šešelj je novinarima u Skupštini Srbije rekao i da je srpski nacionalni interes da se sazna istina. ;On je ocenio da tužilaštvo treba da bude samostalno, ali prvo da vodi računa o interesima pravde i istine.

Prema pisanju nekih medija Vlada je predložila Skupštini Srbije dva kandidata za izbor tužioca za ratne zločine - trenutnog rukovodioca tužilaštva za ratne zločine Milana Petrovića i Snežanu Stanojković, koja je zamenik tužioca u tom tužilaštvu.

Tužioca za ratne zločine bira Skupština, a biće izabran kandidat koji dobije većinu glasova od 250 poslanika.Od odlaska tužioca Vladimira Vukčevića u penziju u januaru 2016, Tužilaštvom za ratne zločine rukovodi prvi zamenik Milan Petrović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track