STEFANOVIĆ S AKSELOM DITMANOM: Nemci poklonili 6 vozila srpskoj policiji
Foto: Tanjug/MUP

Dobra saradnja dve zemlje

STEFANOVIĆ S AKSELOM DITMANOM: Nemci poklonili 6 vozila srpskoj policiji

Politika -

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas, nakon sastanka sa nemačkim ambasadorom Akselom Ditmanom, da je dobra saradnja srpske i nemačke policija rezultirala odličnim rezultatima u suzbijanju organizovanog i svih drugih vidova kriminala i zaštite građana dve države.

Stefanović i Ditman održali su sastanak povodom donacije šest vozila, koje je nemačko Ministarstvo unutrašnjih poslova poklonilo Upravi kriminalističke policije MUP, a ambasador Ditman istakao je da je ovom donacijom nemačka policija želela da zahvali srpskim kolegama kao pouzdanim, profesionalnim i angažovanim partnerima.

Ministar je podsetio na zajedničke akcije u kojima su razbijene organizovane kriminalne grupe, a posebno je naglasio zaplenu 300 kilograma kokaina.

"Ove akcije pokazuju da bliska saradnja i razmena informacija daju rezultate i omogućavaju da naše zemlje budu bezbednije. Zajedničkim radom naših kriminalističkih policija, granične policije i svih drugih organizacionih jedinica naših ministarstava uspevamo da zaštitimo i građane Srbije i Nemačke", rekao je ministar.

Foto: Tanjug/MUP
Foto: Tanjug/MUP

Stefanović je zahvalio Ditmanu na donaciji, koja je, kako je naveo, samo jedna u nizu donacija nemačkog Ministarstva unutrašnjih poslova, koja će doprineti povećanju efikasnosti srpske kriminalističke policije.

Ditman je govorio o značaju svakodnevne intenzivne saradnje i zajedničkih istraga koje su dovele do hapšenja osumnjičenih za trgovinu narkoticima, oružjem, krijumčarenja ljudi.

"U mnogobrojnim situacijama Upravu kriminalističke policije MUP Srbije doživeli smo kao pouzdanog, profesionalnog i angažovanog partnera, zbog čega nam je stalo da joj pružimo podršku", naglasio je Ditman.

Ambasador je rekao da dve države dug niz godina sarađuju po pitanju bezbednosne politike i da je zahvaljujući angažmanu obe strane ta saradnja intenzivirana i proširena.

Ditman je podsetio da je u martu prošle godine u Berlinu potpisan srpsko-nemački sporazum o saradnji u oblasti bezbednosti u cilju jačanja bore protiv međunarodnog organizovanog kriminala i terorizma.

(Foto: Tanjug/MUP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track