POVRATAK OTPISANOG: Đilas u trci za gradonačelnika Beograda
Foto: Dado Đilas

Bivši lider Demokrata vraća se u politiku

POVRATAK OTPISANOG: Đilas u trci za gradonačelnika Beograda

Politika -

Nekadašnji šef DS ozbiljno razmišlja da učestvuje na izborima u Beogradu, i to kao predvodnik grupe građana

Dragan Đilas, bivši gradonačelnik Beograda i nekadašnji lider Demokratske stranke, ozbiljno razmišlja o povratku u politiku, i to tako što će se kandidovati na izborima u glavnom gradu, saznaje Kurir.Đilas još nije doneo konačnu odluku da li će na gradskim izborima nastupiti kao predvodnik nove grupe građana ili stranke. Da će trka za prvog čoveka prestonice biti interesantna, već sad je jasno, jer je aktuelni gradonačelnik Siniša Mali najavio da je odustao od novog mandata. Zanimljivo je da je Mali iskoristio priliku da potkači svog prethodnika, kome je zamerio pre svega prekomerno zaduživanje, što mnogi tumače kao nagoveštaj Đilasovog povratka na velika vrata prestonice.Krčka seOvo nam je juče potvrđeno i iz nekoliko izvora bliskih Đilasu.- U slučaju da prelomi da se ponovo vrati u politiku, biće to uz osnivanje pokreta ili stranke. Varijanta da se nađe na listi neke druge stranke u ovom momentu ne dolazi u obzir, što je i logično imajući u vidu na kojim je pozicijama bio. Činjenica je da on želi da se vrati u politiku, ali još nije doneo odluku. Deo prijatelja ga savetuje da sad izađe na izbore za gradonačelnika, dok deo njih smatra da bi trebalo malo da sačeka. Priča se i da se u SNS plaše ove odluke, jer je Đilas do sada pobeđivao Vučića - kaže naš izvor.

Upitan da komentariše naša saznanja, Đilas je rešio da ostane tajnovit.- Ne dajem političke izjave već godinama - bio je kratak.Politički analitičar Milan Nikolić ocenjuje da je Đilas ostao u dobrom pamćenju Beograđana i da bi svakako imao šanse za povratak u gradonačelničku fotelju.- I sami znate da Most na Adi mnogi i dalje zovu Đilasov most. Međutim, Đilas spada u staru gardu političara kojima bi građani da vide leđa. On nije neki novi kandidat i za njega bi otežavajuća okolnost moglo da bude ovo raspoloženje da političari i funkcioneri iz ranijeg perioda treba da odu ili, u Đilasovom slučaju, ostanu u političkoj penziji - objašnjava Nikolić.Aleksandar Šapić, koji trenutno vodi opštinu Novi Beograd, zasad je jedini političar koji je otvoreno rekao da mu je ambicija da sedne u fotelju gradonačelnika Beograda. O Đilasovim ambicijama, kako kaže, može samo da nagađa.

Ispekao zanat- Mogu samo da kažem da me ne bi iznenadilo da i on poželi da bude gradonačelnik. U tom slučaju, poželeću mu svu sreću. Znam samo da niko od tih potencijalnih kandidata nije radio ovoliko dugo u lokalnoj samoupravi kao ja. Posle iskustva s vođenjem najmnogoljudnije opštine u Srbiji i dužnosti pomoćnika gradonačelnika, meni je sasvim logično da preskočim još jednu stepenicu i postanem gradonačelnik Beograda - izjavio je Šapić za naš list.D. Luković - I. Kljajić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO: Čije obaveštajne službe stoje iza širenja velikoalbanskih ideja ?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track