RAŠKOVIĆ IVIĆ: U Skupštini izložba o Jasenovcu, a vlast odbija usvajanje rezolucije o genocidu NDH!
Foto: Dragana Udovičić

Reagovanje

RAŠKOVIĆ IVIĆ: U Skupštini izložba o Jasenovcu, a vlast odbija usvajanje rezolucije o genocidu NDH!

Politika -

Narodna poslanica i bivša predsednica Demokratske stranje Srbije Sanda Rašković Ivić, reagovala je povodom izložbe o logoru Jasenovac u Skupštini Srbije! Rašković Ivić pozvala je na neophodnost usvajanje rezolucije o genocidu NDH u Skupštini Srbije!

- U Skupštini potresna izložba o Jasenovcu. A vlast uporno odbija usvajanje rezolucije o genocidu NDH. Mentalni rascep?! - poručila je Rašković Ivić na svom Tviter profilu.

Izložba o Jasenovcu otvara se u petak 28. aprila u Narodnoj skupštini Srbije, što će, kako se navodi, biti doprinos širenju istine o jednom od najvećih stratišta i sigurno najbrutalnijem logoru u Drugom svetskom ratu.

Na izložbi ća biti postavljen 31 pano, a na njima, između brojnih fotografija i dokumenata biće prezentovani i izvodi iz dnevnika nemačkih oficira koji se odnose na Jasenovac, a koji su čuvani u Arhivu u Revensburgu, kao i govori neki od njih.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

U okviru izložbe biće predstavljeno i nekoliko panoa na kojima je prikazano stradanje u kompleksu logora – Jadovno – Pag.

Ovaj deo izložbe pripremilo je Udruženje građana „Jadovno 1941.“ iz Banjaluke. Predviđeno je da Izložba o Jasenovcu u centralnom holu Narodne skupštine bude postavljena do 10. maja!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track