Najnovije vesti

ČEKA SE POTEZ FRANCUSKOG TUŽIOCA Ljajić: Optužnica protiv Haradinaja ostaje na snazi
Foto: Zorana Jevtić

Rok od 5 dana za ulaganje žalbe

ČEKA SE POTEZ FRANCUSKOG TUŽIOCA Ljajić: Optužnica protiv Haradinaja ostaje na snazi

Politika

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da će optužnica protiv nekadašnjeg komadanta Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Ramuša Haradinaja ostati na snazi i da javni tužilac u Francuskoj ima rok od pet dana da uloži žalbu na odluku o odbacivanju zahteva Srbije za izručenjem Haradinaja.

Ljajić je ocenio da ukoliko se ne bude sudilo zločincima, pomirenje u regionu neće biti moguće.

Foto: Profimedia

"Videćemo da li će Specijalni sud na Kosovu imati hrabrosti da procesuira one koji su počinili ratne zločine, odnosno da li je formiran samo da se zamažu oči porodicama žrtava ili ima ozbiljnu nameru da proceisura sve koji su počinili zločine na Kosovu", kazao je Ljajić.

"Tragično što više niko ne pominje žrtve"

Ljajić je ocenio da je odluka Apelacionog suda u francuskom gradu Kolmaru, kojom je odbijen zahtev Srbije za izručenje Ramuša Haradinaja, politički motivisana i naveo da "Haradinaj nije oslobođen, bez obzira koliko slavili u Prištini".

"Ono što je najtragičnije je da niko više ne pominje žrtve niti porodice žrtava. Čak u odluci suda u Hagu, koji je oslobodio Haradinaja, izričito stoji da je nesumnjivo utvrđeno da su zločini počinjeni, problem je samo što nisu imali dokaze koji bi doveli Haradinaja u vezu sa zločinama", rekao je Ljajić.

(Beta/Tanjug/N1)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...