BLEROVA ŽENA OSLOBODILA ZLOČINCA Za slobodu Haradinaja Rama joj platio 360.000 evra
Foto: Profimedia, Reuters, Fonet

Kako je izmicao pravdi

BLEROVA ŽENA OSLOBODILA ZLOČINCA Za slobodu Haradinaja Rama joj platio 360.000 evra

Politika -

Mafijaški novac: Pravni tim Matriks, koji predvodi Čeri But, vodio je pred francuskim sudom odbranu vođe terorističke OVK u procesu izručenja Srbiji zbog ratnih zločina na Kosovu.

Čeri But, supruga Tonija Blera, uzela je najmanje 360.000 evra za uspešno završenu akciju oslobađanja krvnika Ramuša Haradinaja tokom sudskog procesa izručenja Srbiji u francuskog gradu Kolmaru, saznaje Kurir.Bivši komandant OVK i ovoga puta se oslonio na pravni tim Matriks, koji vodi Čeri But, a koji je za zastupanje ovog zločinca već uzeo milione evra tokom njegovog suđenja pred Haškim tribunalom, gde je 2012. takođe oslobođen.- U ovom poduhvatu učestvovali su svi velikoalbanski ideolozi, počev od Edija Rame, koji je već šurovao s Tonijem Blerom i firmom njegove žene. Finansije za skupe advokate obezbeđen je zahvaljujući albanskoj mafiji i krvavim rukama Haradinaja, Tačija i ostalih zločinaca koji su sada u odelima - otkriva naš izvor.I politički analitičar Dragomir Anđelković nema dilemu da je Haradinaj oslobođen parama albanske mafije.Prljav novac- I on sam je deo te mafije, kao uostalom i svi ovi političari koji su na fonu velikoalbanske ideje, poput Edija Rame, Hašima Tačija i ostalih. Svaki od njih pojedinačno finansijski je težak dovoljno da obezbedi pare za tako nešto. To za njih nije veliki novac i ne verujem da su morali da se udružuju. Na ovom slučaju su se udružili pre svega politički, jer je Haradinaj personifikacija velikoalbanske ideje - objašnjava naš sagovornik.Inače, žena bivšeg britanskog premijera Čeri Bler, koja je u svetu advokature poznata po devojačkom prezimenu But, osnivač je firme „Matriks Čejmbers“, čiji članovi su bili u timu advokata koji su zastupali bivšeg vođu OVK Ramuša Haradinaja. Zahvaljujući njihovim uslugama Srbija nije uspela da dobije Haradinajevo izručenje i njegovo suđenje za brojna zlodela tokom rata na KiM.Pravni tim Matriks osnovan je neposredno pre početka primene zakona o ljudskim pravima u oktobru 2000. Većina advokata Matriksa su iskusni eksperti u oblasti ljudskih prava, a prva na listi u timu je upravo Čeri But, koja je i osnivač.Tajne vezeO vezi Tonija Blera, njegove supruge i Edija Rame najbolje govori prošlogodišnji susret dvojice političara, za koji je Blerov savetnik za medije izjavio da je reč o „kratkoj privatnoj poseti“. Naime, Bler je u avgustu 2016. boravio na jugu Albanije, u mestu Dermi, s albanskim premijerom, i to u državnoj vili. Da je reč i o poslovnoj vezi, saznalo se 2015, kad je otkriveno da se iza potpisivanja pravnog sporazuma između vlade koju vodi Rama i pravne službe „Omnija stratedži“, kojom rukovodi Blerova supruga Čeri. Ova firma delovala je na rešavanju trgovinskog spora između Albanije i jednog američko-albanskog konzorcijuma.

Ponovo pretiDA URADIMO ISTO ŠTO I HRVATIObraćajući se svojim pristalicama u Prištini, Ramuš Haradijan je poručio:- Oni u Beogradu misle da mi Albanci brzo zaboravljamo, ali varaju se. Albanac ne zaboravlja i ne možete da nas gazite. Moramo da pokažemo mesto neprijatelju Srbiji i treba da uradimo onako kako je uradio Hrvat.

Rasim LjajićOPTUŽNICA OSTAJE NA SNAZIOptužnica protiv Haradinaja će ostati na snazi i javni tužilac u Francuskoj ima rok od pet dana da uloži žalbu na odluku o odbacivanju zahteva Srbije za izručenje Haradinaja. Videćemo da li će specijalni sud na Kosovu imati hrabrosti da procesuira one koji su počinili ratne zločine.Aleksandar Vulin, ministar radaRATNI ZLOČINI NE ZASTAREVAJU!- Bilo bi dobro kada bi EU i izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Ulrike Lunaček razumeli da kada Haradinaj poziva na etničko čišćenje Srba, treba reagovati, a ne ćutati i okrivljavati Srbiju. Možda bi bolje razumela kada bi bolje upoznala porodice žrtava Haradinaja.Hašim Tači, predsednik KosovaBEOGRAD PRESTONICA PROBLEMABeograd je prestonica svih problema. Srbija stvara konflikt širom regiona, dok Kosovo uživa prijateljske odnose sa okolnim zemljama. Kosovo je suverena država i svaka suverena država ima pravo na vojsku. Krajnji cilj Prištine je pristupanje NATO.Seren Jesen Petersen, bivši šef UnmikaSKANDAL ŠTO JE RAMUŠ SASLUŠAVANSaslušanja protiv Haradinaja su neprihvatljiva i skandalozna. Za razliku od Ramuša, jasno je da Srbija ne poštuje vladavinu prava i možda ne zna ni šta to znači.

ZVERSTVA RAMUŠA HARADINAJA: Pucali bebi od dve nedelje u glavu!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:
KURIR TV: Ramuš Haradinaj dočekan ratnim pokličima Albanaca – „UČK, UČK“!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track