JEZIVO SVEDOČENJE PORODICE ŽRTAVA HARADINAJA: Francuzi mi ponovo ubijaju oca i brata!
Foto: Profimedia

Izjava Svetlane Marković Zdravković

JEZIVO SVEDOČENJE PORODICE ŽRTAVA HARADINAJA: Francuzi mi ponovo ubijaju oca i brata!

Politika -

Moj brat Novica je kidnapovan 1999, a nikad nije pronađen, dok je otac Tomislav kidnapovan, i to na oči Unmika, pa ubijen, a njegovi ostaci su pronađeni sedam godina kasnije

Svetlana Marković Zdravković je „pod rukom“ Ramuša Haradinaja izgubila oca Tomislava i brata Novicu i kaže da nju presuda kojom je oslobođen pogađa kao da ponovo ostaje bez najdražih.

- I dalje ne mogu da verujem da je Haradinaj oslobođen, samo mi se vraćaju slike oca i brata i fotografije oca iz dokumentacije koje svedoče kroz šta je prošao. Moj brat Novica je kidnapovan 1999, a nikad nije pronađen, dok je otac Tomislav kidnapovan, i to na oči Unmika, pa ubijen, a njegovi ostaci su pronađeni sedam godina kasnije.

EVO KO SU UBIJENI SVEDOCI ZLOČINA OVK

Na dokumentaciji piše da mu je zadnji deo lobanje smrskan, a na slici se vidi da prednji skoro da nije ni imao. Svedoci kažu da je njegovo kidnapovanje bilo kao kad gladni vuk izdvaja ovcu iz krda, a o onome posle ni u najgorim morama ne mogu da zamislim. Svi zločini koje su Albanci počinili su monstruozni, a sada kao da su ponovo ubijeni - kaže ona.

ZVERSTVA RAMUŠA HARADINAJA: Pucali bebi od dve nedelje u glavu!

D. L.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track