Kforovac povređen u eksploziji bombe

Kosovo

Kforovac povređen u eksploziji bombe

Politika -
Jedan vojnik Kfora zadobio je manje oštećenje sluha, a nije prijavljena nikakva ozbiljnija materjalna šteta

PRIŠTINA - Dve ručne bombe bačene su rano jutros na privremeni kamp Kfora na administrativnom prelazu Brnjak, a u tom napadu je jedan pripadnik Kfora zadobio manje oštećenje sluha, saopštio je Kfor.

"Danas, u 04 ujutru bačene su dve ručne bombe na privremeni kamp Kfora na administartivom prelazu DOG 31 Brnjak. Jedna je eksplodirala, a druga koja nije eksplodirala nalazi se na sredini puta i blokira saobraćaj", navodi se u saopštenju.

Jedan vojnik Kfora zadobio je manje oštećenje sluha. Nije prijavljena nikakva ozbiljnija materjalna šteta, dodaje se u tekstu.

Iz bezbednosnih razloga i kako bi se omogućilo sprovođenje istrage koje su u toku, prelaz Brnjak (DOG 31) će do daljeg ostati zatvoren, najavljuje Kfor.

Kfor je upotrebu nasilja osudio kao potpuno neprihvatiljivu i istakao da će se međunarodne snage tome strogo usprotiviti.

Regionalni portparol kosovske policije Sami Mehmeti izjavio je da su nepoznate osobe rano jutros dva puta ručnim bombama gađale administrativni prelaz Brnjak na severu Kosova.

Mehmeti je rekao da je istraga u toku, i dodao da je jedna ručna bomba eksplodirala, dok druga nije.

Pripadnici specijalizovane jedinice Kfora jutros u 8.45 uništili jednu neeksplodiranu ručnu bombu. Administrativni prelaz se nalazi na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Ribariće, a kontrolu saobraćaja na ovom prelazu obavljaju službenici Euleksa.

U subotu je Kfor zatvorio alternativni putni pravac koji se nalazi iznad prelaza Brnjak.

Forenzičari istražuju napad

Nakon kontrolisanog uništavanja ručne bombe koja je rano jutros bačena na administrativni prelaz Brnjak, forenzičari vrše uviđaj, zbog čega je u prekidu saobraćaj na putu Kosovska Mitrovica - Ribariće.

Prelaz Brnjak je zatvoren za saobraćaj, a ispred njega se formirala kolona vozila, koja čekaju duže od pet sati na prolaz, javlja izveštač sa lica mesta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja