TADIĆ O PROTESTU PROTIV DIKTATURE: Demonstranti da se povežu sa političkim strankama!
Foto: Fonet

Neophodni novi lideri i sveže ideje, ocenjuje lider SDS

TADIĆ O PROTESTU PROTIV DIKTATURE: Demonstranti da se povežu sa političkim strankama!

Politika -

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić ocenio je danas da bi učesnici protesta Protiv diktature, koji su počeli pre mesec dana, trebalo da prihvate ulogu političkih stranaka i povežu se s njima.

"Ako ne žele da se povežu s liderima stranaka, iz svojih razloga koje ne treba ni objašnjavati, treba da se povežu sa svojim sagovornicima iz omladinskih struktura političkih straka iz odredjenih resora koji imaju šta da kažu o pitanjima protesta, između ostalog i sa ljudima koji će u budućnosti biti lideri političkih stranaka", rekao je lider SDS.

Foto: Damir Dervišagić

On je ocenio da je bez političkih stranaka nemoguće demokratski urediti društvo i da je to jednako stavu da je kuću moguće sazidati bez cigle.

"Potrebno je reformisati političke stranke, dovesti nove lidere i sveže ideje. To je jedini način da protest ima neki smisao i efekat, u suprotnom vlast će smrviti i ovaj protest, kao što mrvi i političke stranke koje imaju mnogo manju snagu nego što su je imale u prošlosti", kazao je Tadić.

PROTESTANTI I DANAS ISPRED SKUPŠTINE: Uranak uz ćevape od kartona

Tadić je ocenio da je protest Protiv ditature odraz stanja u društvu i dodao da mu je žao zbog toga što oni nisu organizovani pre predsedničkih izbora, jer bi se glasanje tada odvijalo u drugačijoj atmosferi.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Protestanti pustaju "Bolji Zivot" ispred RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track