PA, PA, PARANOJA: Vuk Drašković ponovo opleo po Vladi Srbije
Foto: Filip Plavčić

CIA, snajka, CIA

PA, PA, PARANOJA: Vuk Drašković ponovo opleo po Vladi Srbije

Politika -

Vuk Drašković ne odustaje od teze da „tajne službe vršljaju i u izvršnoj i u zakonodavnoj vlasti“ i da je čak i premijer Aleksandar Vučić izgubio kontrolu

Lider SPO Vuk Drašković ne odustaje od sedenja na dve stolice, pa je ponovo udario na vlast, kojoj i sam pripada. On je za N1 izjavio da tajne službe vršljaju i u izvršnoj i u zakonodavnoj vlasti.

- Službe bezbednosti u Srbiji su Levijatan koji ubija Srbiju. Njihovi ljudi su u Vladi, medijima, tužilaštvima. Oni finansiraju tabloide, koji sramote Srbiju i svaki dan seju mržnju protiv Bošnjaka i svakoga u okruženju. To je aparat zla koji se hrani nesrećom - smatra Drašković.Iako ga je premijer Aleksandar Vučić poštedeo javnih „ćuški“, Drašković je još jače nagazio na njegov žulj.Kraj koalicije- Bojim se da Aleksandar Vučić niti bilo koji premijer posle 5. oktobra nisu svesni da nemaju kontrolu. Kad su nedavno otvoreni tajni dosijei u Bugarskoj, svi su se šokirali. Od 15 vladika Bugarske, čak 12 ih je bilo tajnih generala Udbe - izjavio je lider SPO.Dragomir Anđelković smatra da je ponašanje Vuka Draškovića nekorektno i nerazumno i prognozira da bi mu se moglo obiti o glavu.- Logično je da Drašković bude isključen iz koalicije ako ovako nastavi. On je primljen u vladajući blok kako ne bi pravio probleme, a nema opasnosti da može da pravi veće probleme ako iz nje izađe. On nema političku snagu, dobio je daleko više od realne snage, a nije doprineo da ova koalicija pobedi. Praktično je nagrađen time što je deo širokog bloka na vlasti, pa je potpuno neshvatljivo da tako govori. Drašković je ovim diskvalifikovao sopstvenu poziciju - zaključuje Anđelković.Bez komentara u SNSIz SNS juče nisu želeli da komentarišu Draškovićeve opozicione istupe, a Vučić je u sredu rekao da svi imaju pravo da ga kritikuju „jer je to, valjda, najlakše i najjednostavnije“, i dodao da još ni od koga nije čuo ozbiljnu argumentaciju.

Danica DraškovićNEMA POTREBE DA PIŠEM VUČIĆUDanica Drašković, supruga lidera SPO, tvrdi da nije pisala pismo premijeru i izabranom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, o čemu je Kurir juče pisao.- Nikakvo pismo nikada nisam pisala Vučiću, niti ću ikada pisati, jer za to nema nikakve potrebe - tvrdi Draškovićeva.

I. K.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Da se ne lažemo sa Vukom Draškovićem - Ko je ubio Jugoslaviju, a ko ubija Srbiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track