MINSTARSTVO PORUČILO STAMATOVIĆU: Prikupite dokumentaciju i dobićete dozvolu u najkraćem roku
Foto: Zorana Jevtić

Još na čekanju

MINSTARSTVO PORUČILO STAMATOVIĆU: Prikupite dokumentaciju i dobićete dozvolu u najkraćem roku

Politika -

BEOGRAD - Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je danas da će izdati dozvolu Opštini Čajetina za izgradnju gondole na Zlatiboru čim ta lokalna samouprava prikupi svu potrebnu dokumentaciju.

Ministarstvo je u saopštenju navelo da "nije upoznato" s obećanjem o izdavanju gradjevinske dozvole o čemu je ranije danas govorio predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović.

Foto: FoNet
Foto: FoNet

"Podržavamo gradnju gondole na Zlatiboru, jer želimo da jedno od najomiljenijih turističkih destanicija u Srbiji dobije što bolji sadržaj i da bude što posećenije. Svako ko podnese svu potrebnu, zakonom propisanu, dokumentaciju dobiće gradjevinsku dozvolu u najkraćem mogućem roku. To je zakon i on važi za sve", piše u saopštenju.

Ministarstvo je dodalo i da je Opštini Čajetina omogućeno da projekat gradnje gondole radi u fazama.

"U februaru je zvanično odgovoreno Opštini Čajetina i investitoru koja još dokumenta i u kojim rokovima bi trebalo da podnese, kako da bi mogli da dobiju gradjevinsku dozvolu po zakonu. Isto je ponovljeno i u brojnim telefonskih razgovorima koje su predstavnici ministarstva imali sa predstavnicima opštine Čajetina, kao i predstavnicima preduzeća zaduženog za sprovodjenje ovog projekta", navodi se u saopštenju.

Foto: Beta
Foto: Beta

Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović izjavio je ranije danas da je dolazak karavana autobusa nezadovoljnih gradjana u Beograd odložen do 19. maja zbog obećanja nadležnih u Ministarstvu gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture da će gradjevinska dozvola za izgradnju gondole na Zlatiboru biti ubrzo izdata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track