PROSLAVA DANA POBEDE: Priština onemogućila Đuriću dolazak u Kosovsku Mitrovicu
Foto: Nebojša Mandić

Direktor kancelarije za KiM

PROSLAVA DANA POBEDE: Priština onemogućila Đuriću dolazak u Kosovsku Mitrovicu

Politika -

KOSOVSKA MITROVICA - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je danas da je odluka prištinskih vlasti da mu uskrate mogućnost da u Kosovskoj Mitrovici prisustvuje obeležavanju Dana pobede nad fašizmom - sraman potez, kojim je iskazan njihov jasan stav, ne samo prema normalizaciji odnosa, već i prema današnjem prazniku.

"U nadi da će i uticajni međunarodni predstavnici na Kosovu i Metohiji iskazati jasan stav prema današnjoj anticivilizacijskoj odluci Prištine, građanima Srbije na Kosovu i Metohiji čestitam Dan pobede nad fašizmom", poručio je Đurić u saopštenju.

On je istakao da je samovoljom Prištine zadat još jedan ozbiljan udarac procesu normalizacije odnosa i nastojanjima da se na Kosovu i Metohiji stvori multietničko društvo na tradicijima demokratije i antifašizma.

Prema njegovim rečima, Dan pobede nad fašizmom je povod da civilizovan svet iskaže svoj otklon od ideologija mržnje i zla, a oni koji to danas sprečavaju iskazaju svoj otklon od civilizovanog sveta i vrednosti koje on deli.

"Niko ne može da spreči građane Srbije da sa ponosom neguju svoju antifašističku tradiciju i sećanje na žrtve koje je podneo oslobađajući od nacizma i fašizma svoju zemlju, pa i one na našim prostorima koji su tokom Drugog svetskog rata bili na strani ideologije zla", poručio je Đurić.

Prištinske vlasti onemogućile su danas direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića da u Kosovskoj Mitrovici prisustvuje obeležavanju Dana pobede nad fašizmom.

Bilo je najavljeno da će Đurić položiti venac na Spomenik rudarima junacima iz Narodnooslobodilačke borbe, i u pešačkoj zoni ulice Kralja Petra Prvog, obići izložbu fotografija iz Drugog svetskog rata.

Trebalo je i da se obrati na centralnoj svečanosti obeležavanja Dana pobede nad fašizmom, kod spomenika knezu Lazaru.

SRBIJA DAN POBEDE SLAVI U NIKINCIMA: Oganj, alas, miloš, nora! Danas ćete videti šta ima naša vojska

(KURIR TV) ČELIK 2017, GRMELO U NIKINCIMA: Tutnjali MILOŠ i LAZAR, gruvala NORA! Prikazan i ALAS!

(Fonet/TV Most)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track