ŠOKANTNE FOTOGRAFIJE: Pogledajte kako je ruski padobranac PRETUKAO RAMUŠA HARADINAJA!
Foto: SNP Naši

Kad se kačiš sa ruskim specijalcima

ŠOKANTNE FOTOGRAFIJE: Pogledajte kako je ruski padobranac PRETUKAO RAMUŠA HARADINAJA!

Politika -

Sukob u kojem je ruski padobranac brutalno pretukao komadanta OVK Ramuša Haradinaja desio se 2000. godine, a epilog te tuče možete videti na fotografijama koje je objavio pokret Naši.

Na fotografijama se vidi pretučeni predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj!

Sukob se desio maja 2000. godine između ruskih vojnika koji su bili stacionirani na Kosovu i Metohiji i novoformiranih bezbedonosnih snaga u južnoj srpskoj pokrajini.

Ove fotografije su nastale 2000. na Kosovu u blizini sela Mušotište u Suvoj Reci.

– Ruska jedinica iz sastava KFOR-a zaustavila je vozilo s naoružanim teroristima, među kojima je bio i Haradinaj.

Pošto su brzo savladani i razoružani, Haradinaj je rekao ruskom padobrancu da je džudista i da bi drugčije razgovarali da Rus nije naoružan. Ruski vitez je naredio da odvežu Haradinaja, ostavio je pušku, a onda objasnio kakva je razlika između ruskog padobranca i najobičnijeg bandita. Borba je bila kratka i naterala je suze na oči Haradinajevoj pratnji. Ruski vojnici, koji tada nisu znali ko je Haradinaj, predali su uhapšene organima UN koji su, kao i mnogo puta posle toga, oslobodili zločinca – dodaje se u saopštenju tog pokreta.

Foto: SNP Naši
Foto: SNP Naši

Upitan da prokomentariše ove fotografije Ramuš Haradinaj hteo ni da potvrdi, ali ni da demantuje ovaj događaj.

– Ne želim da odgovaram na srpsku propagandu – bilo je sve što je rekao Haradinaj.

Kako je objašnjeno, ruski specijalci su ovu fotografiju poklonili Igoru Marinkoviću iz ovog pokreta tokom njegove posete Moskvi.

– Fotografija koja je čuvana kao jedan od najdražih trofeja elitne padobranske jedinice i do sada nikada nikom nije pokazana, poklonjena je kako bi se podigao moral građanima Srbije, ali i kao zavet da je veliki broj Rusa spreman da dobrovoljno učestvuje u odbrani Kosmeta – navode iz ove organizacije.

O ovom događaju su svojevremeno pisali i agencija AFP, kao i nemački “Špigl”. Oni su tada objavili da je “bivši komandos” iz Oslobodilačke Vojske Kosova povređen u sukobu s pripadnicima snaga bezbednosti koje su na Kosovu iz Rusije.

Foto: SNP Naši
Foto: SNP Naši

Reagovao je tada i ruski kontigent na Kosovu saopštenjem za javnost.

– Prilikom privođenja osumnjičenog došlo je do pružanja otpora i naši vojnici su upotrebili minimalnu silu kako bi ga savladali – kazano je u saopštenju Rusa.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ovo do sada niste videli iz Nikinaca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track