Najnovije vesti

SUSRET U VLADI: Premijer Vučić razgovarao sa Oliverom Ivanovićem
Foto: Zorana Jevtić, Zoran Šaponjić

Nemanjina 11

SUSRET U VLADI: Premijer Vučić razgovarao sa Oliverom Ivanovićem

Politika

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa liderom Građanske inicijative SDP Oliverom Ivanovićem, sa kojim je razgovarao o formiranju Zajednice srpskih opština.

Razgovarali su i o političkoj situaciji na Kosovu i Metohiji, budućnosti Briselskog dijaloga i postupku koji su vlasti u Prištini pokrenule protiv Ivanovića 2016. godine.

Premijer Vučić i lider Građanske inicijative Ivanović saglasili su se da je formiranje Zajednice srpskih opština, u skladu sa Briselskim dijalogom, najvažniji korak u podršci očuvanju vitalnih nacionalnih interesa srpskog naroda, ali i očuvanju mira i stabilnosti na KiM, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Dvojica sagovornika razgovarali su i o mogućim načinima i podršci koju Srbija može da pruži za ekonomski napredak srpskog stanovništva u južnoj pokrajini. Ivanović je ocenio da je politička situacija na KiM nestabilna i napeta, jer su njihove političke partije u stalnom međusobnom sukobu.

- Vlada Kosova nije uspevala da progura nijedan od zakona koji su za njih bili važni, što je na kraju dovelo do pada Vlade u Prištini, a nervozu je dodatno podizala činjenica da je dijalog u Briselu proces koji će dugo trajati - zaključio je Ivanović.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

DSNL sa Oliverom Ivanovićem : Velika Albanija ostvariva samo ratom

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...