MOGERINI NAJAVLJUJE NOVO UJEDINJENJE EVROPE: EU će primiti zemlje Balkana posle Bregzita!
Foto: Reuters

Proširenje posle izlaska Britanije

MOGERINI NAJAVLJUJE NOVO UJEDINJENJE EVROPE: EU će primiti zemlje Balkana posle Bregzita!

Politika -

TORINO, NJUJORK - Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini izjavila je u intervjuu za Stampu da je "sigurna" da, nakon odlaska Velike Britanije iz Unije, "njena budućnost neće ostati na 27 članova zato što ćemo imati nove zemlje članice"!

"Mislim na zemlje Balkana sa kojima pregovaramo o ulasku u EU. Mnogi o tom procesu govore kao procesu 'proširenja', ja više volim da pričam o ponovnom ujedinjenju Evrope", rekla je Mogerinijeva torinskom dnevniku u Njujorku, odgovarajući na pitanje da li će Bregzit oslabiti EU.

Upitana o tome koliko su odmakli pregovori sa Srbijom i drugima sa Balkana u procesu njihovog ulaska u EU, Mogerinijeva je navela da se "zahvaljujući odnosu svake pojedinačne zemlje s EU uspelo u tome da se u velikoj meri izleče ratne rane koje su nastale pre samo 20 godina".

"Put je i dalje dug i naporan i ne uvek pravolinijski. Ali, uverena sam da će on biti nastavljen zahvaljući i činjenici da svaka od ovih zemalja ima zajedničku perspektivu u EU".

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO: Voker ne može u Srbiju?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track