SVA SREĆA PA SAM OBULA ŠTIKLE: Kineska novinarka pitala Vučića koliko je visok!
Foto: Tanjug Printscreen

SVA SREĆA PA SAM OBULA ŠTIKLE: Kineska novinarka pitala Vučića koliko je visok!

Politika -

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić dao je kineskoj nacionalnoj televiziji CCTV veliki intervju uoči puta u višednevnu zvaničnu posetu Kini.

Kineska novinarka, koja je intervjuisala srpskog premijera, pored niza uobičajenih političkih i ekonomskih, ali i pitanja o saradnji dveju zemalja, postavila je i nekoliko neuobičajenih poput onih o lepoti žena u Srbiji, ali i visini predsednika srpske vlade.

Na lično pitanje voditeljke o tome koliko je visok, što, kako je navela, veruje da zanima i kineske građane, Vučić je rekao: "1,98 m, što je skoro dva metra". Novinarka je na to sa olakšanjem primetila da je dobro što je jutros izabrala cipele sa visokim potpeticama.

Foto: Tanjug printscreen
Foto: Tanjug printscreen

Konstatujući da su u Kini izuzetno popularna dvojica Srba - Bata Živojinović i Novak Đokoviće, premijera je zamolila da joj obezbedi intervju sa srpskim teniserom na šta joj je on odgovorio: "Daću sve od sebe".

Nastavljajući dalje razgovor na temu sporta, ona je zapitala premijera Vučića kako to da je Srbija tako moćna u tenisu, fudbalu, odbojci...

"Košarka, odbojka, vaterpolo nismo izgubili nijednu utakmicu u poslednjih 10 godina. Kada je reč o košarci samo su Amerikanci na svetu bolji od Srba. U vaterpolu nijedna vodena zemlja se ne može porediti sa nama, a mi nemamo more, ni reke nam nisu baš tako čiste, niti imamo mnogo bazena, ali smo najbolji", kazao je premijer.Na pitanje u čemu je tajna, da su Srbi tako uspešni, premijer joj je objasnio da su Srbi veoma talentovani, prirodno veoma visoki, što je dobro za odbojku i košarku.

Zamoljen da kineskim građanima, zainteresovanim da posete Srbiju, preporuči neku zanimljivu destinaciju, premijer ih je pozvao da posete Beogradsku tvrđavu na Kalemegdanu, na primer, zatim, kako je rekao, naše kaldrmisane ulice i delove starog grada.

O noćnom životu i provodu

Za noćni život je rekao da je dobar, ne samo za mlade, već i za starije, a tu je, kazao je, Novi Sad sa Petrovaradinskom tvrđavom.

O Srbiji, mesu, mesu i još mesa

Premijer je objasnio i da se u Srbiji za ishranu najviše koristi meso."Meso, meso i još mesa. Ako volite meso, dolazite u pravu zemlju mesa. Služi se kao predjelo, glavno jelo, a može i umesto deserta", našalio se on.

(Foto: Tanjug printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV VESTI UŽIVO: Hoće li Vučić ubediti Kineze da ulažu u našu vojnu industriju?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track