PRLJAVA SKUPŠTINA: Ovu štroku plaćamo 6 miliona dinara!
Foto: Zorana Jevtić

Ko, bre, koga ovde maže i za čije pare

PRLJAVA SKUPŠTINA: Ovu štroku plaćamo 6 miliona dinara!

Politika -

Iako su debele pare bacili na navodno glancanje podova, prozora i zavesa, u Skupštini smo zatekli prljavštinu i fleke na sve strane

Skupština Srbije dala je čak šest miliona dinara za pranje zavesa, prozora i podova za godinu dana. I to bi možda nekako i moglo da se opravda da zdanje na Trgu Nikole Pašića zaista sija od čistoće. Međutim, stanje na terenu je - očajno. U to se uverila naša ekipa.

Odrešila našu kesu... Maja Gojković
Odrešila našu kesu... Maja Gojković

Masni stolnjaci, fleke na zavesama, ne baš blistavi podovi - to je naša ekipa nedavno zatekla tokom „inspekcije“ po Skupštini.A parlament je prošle godine raspisao dva tendera za čišćenje i glancanje.„Pranje površina zidova s tapetom, pranje staklenih prozorskih površina s pripadajućom stolarijom, pranje površina od drvene lamperije i drvenih vrata, pranje i peglanje teških zavesa draperija, pranje i peglanje lakih zavesa“, navodi se u ugovoru o pranju prozora u Skupštini Srbije, kao i:

„Pranje i servis oštećenih trakastih zavesa, pranje i servis oštećenih venecijaner roletni, skidanje pre i kačenje posle pranja lakih i teških zavesa - draperija, izrada i montaža novih prozorskih krila, pasovanje prozorskih krila i servis okova za zatvaranje, zamena oštećenih i nagnječenih diht-guma na prozorima i dofarbavanje i osvežavanje oštećenih prozorskih krila.“Vrednost ovog posla je tri miliona dinara, a ugovor je zaključen 15. juna 2016. na godinu dana. Posao je dobila grupa ponuđača - „Finišing“ i „Entereks“.

Gotovo istovremeno raspisana je javna nabavka za posao pranja i održavanja tekstilnih podnih obloga i mermernih podova. Vrednost ove nabavke je takođe tri miliona dinara. Ugovor je zaključen, kao i prethodni, 15. juna 2016, na period od godinu dana, a posao je dobila grupa ponuđača: „Altona“, nosilac posla, i omladinska zadruga „Izlaz“.

Seronje broj 2WC PAPIR, KREMICE, SAPUNI...Kurir je juče objavio tekst da Ivica Dačić prilikom javnih nabavki naručuje malo bolji WC papir za odabrane goste. Sudeći po konkursnoj dokumentaciji iz Skupštine, isto radi i Maja Gojković.Skupština je naručila potrošni materijal za održavanje higijene u iznosu od 4.140.700 dinara (jun 2016), i to: ubrusi dvoslojni, 50 listova - 42.000, ubrusi za ruke, 100 listova - 5.000, ubrusi za ruke, 250 listova 26.000, toalet papir dvoslojni - 80.000, toalet papir troslojni - 700 komada...Tim ugovorom je obuhvaćeno i 3.000 komada sapuna za ruke, 250 kutija glicerinske kreme za ruke, osveživač vazduha...

Za koga ovi rade Šta su sve poslanici odbili Milioni za čišćenje, a nema za dečje knjigeSkupština Srbije je dala šest miliona dinara za čišćenje, ali kad se na dnevnom redu našao predlog da deca roditelja koji su nezaposleni besplatno dobiju udžbenike, vladajuća većina, čiji je deo i Gojkovićeva, nije glasala za njega. Javnost je tada ostala uskraćena za komentar da li poslanici većine ne žele da podrže izdvajanje novca u te svrhe ili im predlog smeta samo zato što je došao od opozicije.Naravno, ovo nije jedini predlog opozicije koji je vladajuća većina odbila, iako bi od njega celo društvo imalo koristi. DS je predlagao da se u okviru akcije „Stop nasilju nad ženama“ nasilnicima oduzme vatreno oružje i ako za njega imaju dozvolu. Vladajuća većina nije htela da podrži ni predlog da krađa beba kao krivično delo ne može da zastari.

K. Blagović - S. Đurić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV: Najveći skandali u istoriji Skupštine Srbije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track