PREDSEDNIK SRPSKE NARODNE PARTIJE: Popović pozvao na UJEDINJENJE radi očuvanja Ustava Srbije
Foto: Promo

SNP

PREDSEDNIK SRPSKE NARODNE PARTIJE: Popović pozvao na UJEDINJENJE radi očuvanja Ustava Srbije

Politika -

Očuvanje Ustava Republike Srbije i njegove preambule o Kosovu i Metohiji predstavlja glavnu branu od pretnji po suverenitet i teritorijalni integritet Srbije koje dolaze od strane "šiptarskih separatista" i zvaničnika Albanije, rekao je Nenad Popović, predsednik Srpske narodne partije.

"Iza ovih pretnji stoji "šiptarski lobi" koji čine pojedini bivši predsednici i premijeri najvećih zapadnih država. Njihov glavni cilj u Srbiji je da izazovu promenu Ustava i da iz njega izbace preambulu o Kosovu i Metohiji. Nikakve promene Ustava, ma kako one navodno male bile, ne treba pokretati, jer su one zamka da se Kosovo i Metohija izbaci iz našeg najvišeg pravnog akta. Zato svi koji zagovaraju promene Ustava, svesno ili nesvesno, rade u interesu onih koji Srbiju žele da rasparčaju za račun "šiptarskog lobija" i ideje Velike Albanije", naglasio je Popović.

On je pozvao građane, institucije, političke partije, medije i nevladin sektor da budu ujedinjeni oko pitanja očuvanja Ustava Republike Srbije.

"Na taj način obezbeđuju se mir i stabilnost, kao i zaštita ključnih državnih i nacionalnih interesa srpskog naroda u regionu. Samo jedinstveni, i uz pomoć i podršku Rusije i Vladimira Putina, možemo da se odupremo sve učestalijim albanskim pretnjama i pokušajima menjanja granica na Balkanu", rekao je Popović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track