(FOTO) OVACIJE, APLAUZ, PORUKE PRIJATELJSTVA: Vučića u Kini dočekali kao TITA!
Foto: Vlada Srbije

Srdačni prijem u provinciji Tangšan

(FOTO) OVACIJE, APLAUZ, PORUKE PRIJATELJSTVA: Vučića u Kini dočekali kao TITA!

Politika -

Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, predvodeći delegaciju Srbije, iz Pekinga doputovao u Tangšan, gde je dočekan ovacijama, pozdravima i transparentima podrške kao svojevremeno doživotni predsednik SFRJ Josip Broz Tito!

Vučić i delegacija Srbije vozom su doputovali u Tangšan, mesto udaljeno od Pekinga oko 180 kilometara, za nešto više od sat vremena, gde su ih na Železničkoj stanici u tom mestu dočekali zamenik guvernera provincije Hebei Vang Sjaodung i gradonačelnik Tangšana Ding Siufeng, dok je veliki broj okupljenih građana nosio poruke prijateljstva ispisane i na kineskom i na srpskom jeziku.

Foto: Vlada Srbije

"Upućujemo srdačne pozdrave i želimo dobrodošlicu predsedniku Vlade i novoizabranom predsedniku Republike Srbije gospodinu Aleksandru Vučiću", istaknuto je na jednom od panoa.

Foto: Vlada Srbije

Premijeru Srbije priređen je svečani doček u Hastil - Tangstil železari gde je obišao to postrojenje, a zatim je u Nanhu državnoj rezidenciji imao sastanak sa delegacijom Hebei provincije koju predvodi guverner Su Chin i Hestil grupe na čelu sa predsednikom te Grupe Ju Jongom.

Foto: Vlada Srbije

U njegovu čast guverner Su i predsednik Hestila Ju priredili su i svečani ručak.

VUČIĆ SA GUVERNEROM PROVINCIJE HBEI: Hvala Hestilu na svemu što je učinio za Smederevo i Srbiju

PREMIJER NASTAVLJA POSETU KINI: Vučić obišao železaru Hestil u Tangšanu

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

FORUM U PEKINGU: Vladari sveta slušali "Tamo Daleko"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track