SNS ponudio fer dogovor za formiranje vlade

SNS ponudio fer dogovor za formiranje vlade

Politika -
Mi smo ponudili dogovor i spremni smo da formiramo vladu u roku od nekoliko dana. Nismo dobili nikakav odgovor, sem da će ga možda biti ako ne uspeju njihovi pregovori s drugim partnerima

BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) ponudila je potencijalnim koalicionim partnerima fer i korektan dogovor za formiranje nove vlade, ali još nemamo konkretan odgovor, izjavio je vršilac dužnosti predsednika SNS Aleksandar Vučić.

"Mi smo ponudili dogovor i spremni smo da formiramo vladu u roku od nekoliko dana. Nismo dobili nikakav odgovor, sem da će ga možda biti ako ne uspeju njihovi pregovori s drugim partnerima", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Takođe je istakao da ne misli da je realno da SNS formira vladu s Demokratskom strankom. Vučić je rekao da je SNS o svojoj ponudi razgovarao sa Socijalističkom partijom Srbije, i da o drugim strankama ne želi da govori jer koalicije ne može biti ako u njoj nije i SPS.

Upitan da li bi mu smetalo da Ivica Dačić bude premijer, Vučić je rekao da ne želi da se izjašnjava o tome, ali da, što se tiče SNS, nema partijske i lične političke sujete, i ne mora da zauzme sva mesta u državi.

"Izrazio sam želju da u vladi na određena važna mesta dođu stručni i kompetentni ljudi koji nemaju veze sa strankama", rekao je Vučić i dodao da je s Dačićem do sada razgovarao o ciljevima i rezultatima nove vlade.

On je kazao da nema problem što Ivica Dačić po drugi put putuje u Moskvu i da smatra da to nema veze sa formiranjem vlade."Vi mislite da se tu vode strašno velike igre, a najvažnije u politici je legitimitet i Ivica Dačić i mnogi drugi razumeju problem legitimiteta Borisa Tadića i takve vlade", kazao je Vučić.

Za izjavu predsednika Nove Srbije Velimira Ilića da ga je DS pozvao u novu vladu, Vučić je rekao da SNS ima apsolutno poverenje u Ilića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track