Najnovije vesti

BORIS TADIĆ: Postavljanje trgovca kafom na čelo BIA je skandal koji je ogolio ovu vlast
Foto: Dragana Udovičić

Reagovanje lidera SDS

BORIS TADIĆ: Postavljanje trgovca kafom na čelo BIA je skandal koji je ogolio ovu vlast

Politika

BEOGRAD - Predsednik Socijaldemokratske strankeBoris Tadić ocenio je danas da postavljanje "trgovca kafom" Bratislava Gašića na čelo Bezbednosno informativne agencije (BIA) prestavlja "novi skandal" vlasti koji "ogoljava način na koji Aleksandar Vučić razume kako se upravlja državom".

"Najava da će na mesto direktora BIA biti postavljen Bratislav Gašić još je jedan skandal Vučićevog režima u kojem ne postoji nikakav principodgovornosti. Gašić nije samo čovek bez bilo kakvih kvalifikacija i znanja za taj izuzetno složen državni posao. On je ostao upamćen ujavnosti kao trgovac kafom, ministar odgovoran za pad helikoptera u kojemje život izgubilo sedmoro ljudi, i čovek koji je uputio besramne uvredeženama", naveo je Tadić.

Predsednik Socjaldemokratske stranke i bivši predsednik Srbije ocenio je da je Gašić "slika i prilika Vučićeve vlasti".

"U tom smisluni sada se ne radi o Gašiću, već isključivo o Aleksandru Vučiću i njegovom poimanju upravljanja državom. Vučić, kao i njegova stranka, smatraju da imdobijanje izborne većine dopušta da sa državom i njenim gradjanima rade štagod im je volja. Nakon ovakve odluke to je potpuno jasno i ogoljeno", naveo je Tadić.

Tadić je ocenio da nepostoji država u evropskoj istoriji koja nakon takvog načina vladanja kojim se "privatizuju najvažnije pozicije vlasti koje definišu monopol državne sile", nije "završila u otvorenoj strahovladi i najgorem samovlašću".

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ko će od utorka voditi BIA?

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...