Najnovije vesti

NIKOLIĆ U UAE POSLEDNJI PUT KAO PREDSEDNIK: Hvala vam na svemu što ste učinili za Srbiju
Foto: Tanjug

Abu Dabi

NIKOLIĆ U UAE POSLEDNJI PUT KAO PREDSEDNIK: Hvala vam na svemu što ste učinili za Srbiju

Politika
21:52h

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas sa prestolonaslednikom Abu Dabija šeikom Mohamedom bin Zajedom Al - Nahjanom, koji mu je poželeo dobrodošlicu, kao svom velikom prijatelju.

Nikolić je na sastanku u Abu Dabiju istakao da mu je veliko zadovoljstvo što je šeik prihvatio odlikovanje, i da mu je čast što je došao u prijateljsku zemlju, u UAE, u svoju poslednju posetu.

Predsednik Srbije se zahvalio prestolonasledniku Abu Dabija što je doprineo da odnosi Srbije i UAE budu veoma intenzivni u svim oblastima.

Bin Zajed je naglasio da mu je veoma drago što je predsednik Srbije Tomislav Nikolić došao u posetu, prisetio se njihovog prvog susreta i utiska koji je na njega ostavio predsednik Nikolić, kao i Srbija i njen narod, a upravo je to dovelo da njihovi odnosi budu ovakvi kakvi su sada - prijateljski.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

"Imamo zdrave i jake osnove za saradnju i zajedno ćemo ih graditi. Srećan sam što sam upoznao nekoga kao što ste vi i što sam imao priliku da uspostavim dobre odnose sa vašom zemljom. Svet se menja i na kraju se sve svodi na prijateljstvo", istakao je šeik Nahjan.

Nikolić je uzvratio konstatacijom da je danas sve manje iskrenosti i da je važno negovati iskrena prijateljstva.

"Hvala vam na svemu što ste učinili za Srbiju i na naporima koje ste uložili da prevaziđemo ekonomsku krizu u kojoj smo se nalazili",  podvukao je predsednik Nikolić.

"Izgradili smo most između naših zemalja, vi treba da nastavite da gradite sa nama nove mostove, vi ste učinili mnogo toga za odnose naše dve zemlje", naveo je prestolonaslednik Abu Dabija.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Šta je Trampov specijalac poručio Rusima iz Beograda?

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...