LIDERI BALKANA U SEDIŠTU EU: Vučić i Mogerini se sastali u Berlinu
Foto: Zorana Jevtić/Arhivska Fotografija

Susret pred radnu večeru

LIDERI BALKANA U SEDIŠTU EU: Vučić i Mogerini se sastali u Berlinu

Politika -

BEOGRAD,- Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini sastala se večeras u Briselu sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, u okviru odvojenih susreta sa šestoricom premijera Zapadnog Balkana.

Mogerinijeva se u Briselu sastala sa Vučićem, uoči radne večere s premijerima Zapadnog Balkana, ;navela je portparolka visoke predstavnice EU Maja Kocijančič na društvenoj mreži Tviter.

Federika Mogerini je prethodno odvojeno razgovarala s predsedavajućim Saveta ministara BiH Denisom Zvizdićem, kosovskim premijerom Isom Mustafom, premijerom Crne Gore Duškom Markovićem i mandatarom za sastav Vlade Makedonije Zoran Zaevim.

Nakon sastanka sa Vučićem, Mogerini će razgovarati sa premijerom Albanije, Edijem Ramom. Zajednička radna večera bi trebalo da počne oko 20 časova.Šefica diplomatije EU pozvala je premijere Zapadnog Balkana kako bi se "razmotrila situacija u svetlu najnovijih zbivanja" u regionu i da bi se "zajednički sagledalo kako dalje ići napred", rekla je ranije njena predstavnica za štampu Maja Kocijančić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Vučićev pozdrav novinarima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track