Vučić: Verujem da će biti produžen ugovor sa Fijatom
Foto: Printscreen/Pink

Premijer Srbije u Kragujevcu

Vučić: Verujem da će biti produžen ugovor sa Fijatom

Politika -

KRAGUJEVAC - Premijer Srbije Aleksandar Vučić je izrazio danas uverenje da će sa Fijatom biti produžen ugovor nakon njegovog isteka.

Na pitanje novinara da prokomentariše to što sa Fijatom 31. decembra 2018. ističe ugovor, šta će biti posle toga i da li će vlada u međuvremenu potpisati novi ugovor, Vučić je istakao da će Vlada Srbije vredno raditi na tome da se to dogodi.

- Ne mogu da vam garantujem ništa, ali mogu da izrazim nadu i uverenje da će to biti slučaj i mi ćemo vredno da radimo na tome - dodao je Vučić i naveo da će u oktobru razgovarati sa izvršnim direktorom FCA grupacije Alfredom Altavilom i da će tada jasnije sagledati budućnosti Fijata u Srbiji.

Zajedničkom poslu Srbije i Fijata u Kragujevcu, kako je rekao Vučić, pogodovala bi stabilnija situacija u Italiji i izrazio očekivanje da će tako i biti.

Na pitanje da li će se proizvoditi još neki model vozila u Kragujevcu, Vučić je rekao da to nije ugovorna obaveza italijanske kompanije.

"Radimo vredno na tome, razgovaram sa Alavilom, ali ne mogu ništa javno da kažem", rekao je on.

Vučić je kazao da očekuje da za mesec ili dva budu završeni pregovori o dolasku jedne velike nemačke kompanije u Kragujevac koja će proizvoditi delove za automobile i zaposliti 1.000 ljudi.

Najavio je investiciju u Kragujevcu i jedne manje nemačke kompanije, kao i jedne italijanske.

Dodao je da se nemačka kompanija premišlja da li da otvori pogon u Vranje, Leskovcu, Kruševcu, Kraljevu ili Kragujevcu i da on "navija" za Kraljevo.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je dodao da će auto-put od Kragujevca do Batočine, dug 24 kilometara, biti završen do juna naredne godine.

- Problem je samo za deo kroz samu Batočinu, tih pet kilometara, a do Batočine će biti gotovo ove godine - rekao je Vučić odgovrajući na pitanje novinara zašto se odužila gradnja autoputa Kragujevac - Batočina.

Vučić je rekao da mu je upravo ministarka građevine Zorana Mihajlović rekla da je to pitanje za bivšu ministarku Vericu Kalanović i druge koji nisu uradili nikakve projekte.

- Mi moramo da radimo u skladu sa zakonom-, naglasio je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track