Maja Gojković: Predsednik Nove stranke me uporedio sa prostitutkom
Foto: Stefan Jokić

Traži reakciju svih žena koje se bave politikom

Maja Gojković: Predsednik Nove stranke me uporedio sa prostitutkom

Politika -

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković protestovala je danas zbog navoda poslanika i lidera Nove stranke Zoran Živkovića koji ju je, kako je navela, uporedio sa prostitutkom.

"Nadam se da će o tom što me je poredio s prostitikom imati šta da kaže Saša Janković, koga je Živković podržao, kao i Marinika Tepić, kao žena koja se bavi politkom", rekla je Maja Gojković novinarima u Skupštini Srbije.

Ona je kazala da se nada da će sve poslanice i žene koje se bave politikom reagovati na izjavu Živkovića.

ŠOK U SKUPŠTINI GOJKOVIĆ OTKRIVA Falsifikovana dopuna dnevnog reda, već dugo sumnjam u rad pisarnice

Živković je ranije danas na konferenciji za novinare, na kojoj je kritikovao postupke predsednice Skupštine oko zakazivanja sednica, rekao da za politiku kažu da je "bliska prostituciji" i da je to tako "kada je vode prostitutke".

"Kažu za politiku da je bliska prostituciji. Jeste kad je vode prostitutke, muške, ženske, političke u prenosnom smislu, direktno izaberite kako god hoćete, to nije teška reč za ovo što se dešava u ovom zdanju", kazao je Živković.

Povodom najava da bi poslanici opozicije mogli danas na početku sednice da predsednicu Skupštine spreče da sedne za sto predsedavajućeg, Maja Gojković ih je upozorila da se sednica prenosi uživo i da će gradjani imati priliku da vide kako sprečavaju predsednicu da vodi sednicu koja je zakazana u skladu sa Poslovnikom i svim procedurama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track