IŽIVLJAVANJE U NBS: Stanite na put Jorgovanki!
Foto: Foto: Beta

U NARODNOJ BANCI SRBIJE NEMA KRAJA RASIPNIŠTVU

IŽIVLJAVANJE U NBS: Stanite na put Jorgovanki!

Politika -

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, umesto da vođenjem institucije drugima bude primer, bahatim rasipanjem narodnih para na svakave budalaštine šalje poruku da ne haje za štednju i da se najviše isplati raditi u javnom sektoru.

Nabavka najmodernijih aparata za restoran, kao i brojni drugi slučajevi raskalašnog trošenja na zaposlene, o čemu je Kurir pisao, još jednom je pokazala guvernerkinu sklonost ka rasipanju, što je loša preporuka za funkciju koju obavlja. Još kad se uzme u obzir da je prosečna neto plata zaposlenih u NBS u oktobru 2016. iznosila 83.770 dinara, ili oko četiri minimalca, stvari izgledaju još crnje i gore.

Ivan Ninić iz Centra za vladavinu prava ističe da guverner NBS treba da pošalje poruku štednje svim ostalim javnim institucijama.

- Ona takvim nabavkama šalje poruku građanima da se više isplati raditi u javnom sektoru nego u privatnom jer zaposlenima u NBS, pored visokih zarada, obezbeđuje i jeftinu ishranu. NBS polazi od pretpostavke da je samostalna i nezavisna institucija u odnosu na sve druge državne subjekte i da se mere štednje na nju ne odnose - kaže Ninić.

S. T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track