KUSTURICE, LAŽEŠ! Zorana oštro odbrusila reditelju
Foto: Dragan Kadić, Dado Đilas

FAJT

KUSTURICE, LAŽEŠ! Zorana oštro odbrusila reditelju

Politika -

Pošto je poznati reditelj rekao da je traljavost putara mogla da mu dođe glave, Mihajlovićeva mu poručila da je sve urađeno po zakonu i da joj kalja ugled

Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, tvrdi da proslavljeni reditelj Emir Kusturica laže i da je za saobraćajnu nezgodu koju je imao na petlji Ljig kriv njegov vozač, a ne traljavost putara!

foto: Kurir

I dok Kusturica posle udesa koji je doživeo čak razmišlja i o tužbi jer tvrdi da putari nisu dobro obeležili krivinu, Mihajlovićeva za Kurir navodi da su njegove optužbe ravne „scenariju za triler film“.

- Nije u redu da ozbiljan čovek, još i umetnik, govori neistine i da optužuje druge za nemar i nepažnju svog vozača. Možda je njegova priča dobra za scenario za triler film, ali u realnom životu i na putevima treba da se poštuju signalizacija i znakovi pored puta. Mi smo vredna i ozbiljna vlada, činimo sve da gradimo moderne puteve i borimo se svaki dan za bolji imidž Srbije - kazala je Mihajlovićeva, a odgovornost je u saopštenju odbacilo i Ministarstvo građevinarstva na čijem je čelu.

- Neprijatno smo iznenađeni reakcijom Kusturice i paušalnim optužbama o „bahatosti i nestručnosti“ putara, jer je činjenica da je privremena devijacija na petlji Ljig, na trasi Koridora 11, izgrađena u skladu sa zakonom i važećim propisima, da ima sve neophodne dozvole i da je opremljena propisanom saobraćajnom signalizacijom, koju je proverio i MUP - navodi se u saopštenju ministarstva i dodaje:

- Ne možemo da prihvatimo da bilo ko iznosi optužbe na osnovu neproverenih i netačnih informacija, kojima šteti ugledu sektora saobraćaja.

Emir Kusturica

KRIVI SU PUTARI

Emir Kusturica nije odgovorio na mejl s pitanjima, ali je odmah nakon udesa rekao da je sva odgovornost na putarima. Prema njegovim rečima, ulazak u lakat krivinu nije bio obeležen na adekvatan način. Kusturica je prošao bez težih povreda, ali je njegov vozač Vićentije Savić zadobio teže povrede i prebačen je u bolnicu. Kurir / K. Blagović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KUSTURICE, LAŽEŠ! Zorana oštro odbrusila reditelju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track