ĐURIĆ OSUDIO NAPAD NA SRPSKU LISTU: Jablanoviću je mesto iza rešetaka
Foto: Nebojša Mandić

DIREKTOR KANCELARIJE ZA KIM

ĐURIĆ OSUDIO NAPAD NA SRPSKU LISTU: Jablanoviću je mesto iza rešetaka

Politika -

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić najoštrije je danas osudio, kako je naveo, "divljačku" pretnju i napad na predstavnike Srpske liste koji su lepili plakate u Leposaviću i poručio da je napadaču Aleksandru Jablanoviću mesto iza rešetaka.

Prema rečima Đurića, napad je izveden "u maniru albanskih ekstremista" koji su na sličan način zastrašivali Srbe pre deceniju i po.

"Nažalost vidimo da nema sudskog epiloga. Tužilac, Albanac, nije preporučio nešto što bi u takvoj situaciji bilo sasvim normalno i i skladu sa propisima koji važe u celom svetu, a to je zadržavanje. Kao da se ništa nije desilo", istakao je Đurić.

On je naglasio da ovo neće i ne treba da zastraši Srbe na Kosovu i Metohiji.

Srbi na KiM na ovakve i slične pretnje treba da odgovore snagom, jedinstvom i što masovnijim izlaskom da podrže jedinu srpsku listu koja garantuje očuvanje veze sa Beogradom, prisustva Srbije na KiM.

"I ovaj slučaj pokazuje da se na ovim izborima Srbi na KiM izjašnjavanju između dve liste. Jednu koju im predlaže Beograd, to je jedino Srpska Lista, i drugih koje je na ovim izborima kandidovala Priština i koje za cilj imaju da srpske glasove iskoriste za stvaranje takozvane Vojske Kosova, utvrđivanje takozvanih granica lažne države Kosova", objasnio je Đurić.

On je poručio da Srbija neće i nema pravo da ćuti na tako nešto, a da je razvojnicima poput Jablanovića mesto iza rešetaka.

Kada vladavina prava bude u punom smislu reči dostupna svim građanima siguran sam da će tako biti i na Kosovu i Metohiji.

Jablanović je, u nedelju uveče, pretio pištoljem aktivistima Srpske liste u Leposaviću.

(Kurir.rs/Tanjug, Foto: Nebojša Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track