UCENA HARADINAJA: Tačijev brat bio Miloševićev doušnik!
Foto: Ap, Fonet

DRŽI U ŠACI BIVŠEG SABORCA

UCENA HARADINAJA: Tačijev brat bio Miloševićev doušnik!

Politika -

Lider Alijanse za Kosovo primorao kosovskog predsednika Hašima Tačija da s njim sklopi savez pred izbore ili će u suprotnom obelodaniti da je Gani Tači bio saradnik Miloševićevih tajnih službi

Lider Alijanse za Kosovo i bivši komandant OVK Ramuš Haradinaj ušao je u krug najozbiljnijih kandidata za budućeg premijera Kosova zahvaljujući paklenom planu kojim je hteo da politički sahrani bivšeg saborca i aktuelnog kosovskog predsednika Hašima Tačija.

Haradinaj se po povratku iz francuskog zatvora upustio u prljavu političku igru za vlast i nameravao je da udari na Tačija preko njegove porodice, odnosno brata Ganija.

Dobro informisan

Slovenački mediji objavili su poverljive podatke koji otkrivaju da je Hardinaj uoči ovih izbora želeo da za sebe obezbedi premijersko mesto tako što će u javnost izneti dokaze da je Gani Tači bio doušnik tajnih službi Slobodana Miloševića.

- U toku predizborne kampanje Ramuš Haradinaj je nameravao da medijski kompromituje porodicu Hašima Tačija, a pre svega njegovog brata Ganija, za koga bi izneo određene dokumente i dokaze o njegovoj saradnji s tadašnjom službom DB još od 1996. godine.

Ovo utoliko pre ukoliko Tači na bilo koji način bude pokušao da prekrši dogovor o zajedničkom političkom delovanju u narednom periodu. Očigledno je da Haradinaj ima veoma dobre informacije o planovima svojih bivših saboraca iz OVK i budućih političkih partnera - navodi se dokumentu koji analizira međunarodne kontakte Haradinaja i Tačija, a koji je objavio slovenački portal Topnews.si.

Tumači se i da je ova ucena glavni razlog zbog kog se nedeljama nakon povratka Haradinaja iz ekstradicionog pritvora u Francuskoj njih dvojica nisu uopšte srela, već su političke poruke jedan drugome slali preko posrednika.

Dve koalicije

- Neplanirana koalicija DSK Ise Mustafe sa partijom Bedžeta Pacolija (Alijansa za novo Kosovo, prim. aut.) uslovila je formalizovanje koalicije između Tačija i Haradinaja bukvalno u pet do 12, što je bila šansa koju Haradinaj nije mogao da propusti. Tači je bio doveden pred svršen čin i morao je da pristane na Haradinajev uslov da on bude kandidat ove koalicije za premijera - analizira se u ovom dokumentu.

foto: Printscreen

Klan Tači

„DRENIČKA GRUPA“

- najokrutnija ubistva

- teroristički napadi

- organizovanje trgovine ljudskim organima

- krijumčarenje oružja i cigareta

- krađa automobila i nafte

- prodaja narkotika i žena

- organizacija prostitucije

foto: Printscreen

Klan

HARADINAJ DUKAĐINI

- ubistva i silovanja

- zastrašivanja i likvidacije svedoka

- trgovina oružjem i drogom

- terorizam

- šverc akcizne robe

- krađa i preprodaja vozila - reketiranje

Ivana Kljajić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track