GORANCI TRAŽE: Predsednik opštine Gora se dogovorio sa Tačijem, Vučić hitno da ga smeni
Foto: Privatna Arhiva

Šuruje s Prištinom

GORANCI TRAŽE: Predsednik opštine Gora se dogovorio sa Tačijem, Vučić hitno da ga smeni

Politika -

BEOGRAD- Građanska incijativa Goranaca (GIG) optužila je danas predsednika Privremenog organa Vlade Srbije za opštinu Gora Adema Hodžu da "najdirektnije radi protiv interesa Gore i Srbije" i zatražila od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića da ga smene "po hitnom postupku".

Inicijativa je u saopštenju optužila Hodžu da se "već dogovorio sa Ramušom Haradinajem i Hašimom Tačijem da će dati podršku formiranju vojske Kosova ako bude izabran za poslanika".

foto: Privatna Arhiva

"Zloupotrebljavajući funkciju na koju ga je Vlada Srbije imenovala, Hodža preti Gorancima da će ostati bez radnog mesta, zaradjene penzije, zdravstvenog i socijalnog osiguranja, ako na kosovskim izborima, zakazanim za nedelju, ne glasaju za njegovu izbornu listu", piše u saopštenju. Inicijativa je ocenila i da će, ukoliko Vlada i predsednik Srbije "već danas ili sutra ne smene Adema Hodžu", Gorancima biti poslata poruka da "Srbija zapravo tajno saradjuje sa Haradinajem i Tačijem, da priznaje nezavisnost Kosova i Metohije i da je saglasna sa formiranjem vojske Kosova".

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO : Ekskluzivna ispovest žene čije je majka stradala u poplavi u Uljmi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track