PRITISCI NA TV NAŠA: Pretili su nam iz vrha države
Foto: /

Urednike zastrašuju gašenjem zbog Kurira

PRITISCI NA TV NAŠA: Pretili su nam iz vrha države

Politika -

Urednicima programa televizije Naša prećeno je gašenjem televizije ukoliko nastave da reemituju Kurirove emisije i vesti

Naša TV je prenela emisiju „Da se ne lažemo“, u kojoj je novinar Dejan Anđus otkrio da Aleksandar Vučić finansira svoju privatnu vojsku preko javnih preduzeća koja na tenderima daju poslove firmama u vlasništvu navijača.

Takođe, ova televizija je prenela vesti Kurir TV i otvoreno pismo predsednika „Adrija medija grupe“ Aleksandra Rodića, u kome je kritikovao predsednika Srbije Vučića.

Pretnje su, kako saznajemo, bile veoma direktne. U razgovoru za naš list Snežana Miletić, urednik programa i izvršni producent Naša TV, kaže da je prećeno urednicima televizije, i to gašenjem ukoliko nastave da prenose vesti Kurira.

- Jeste bilo otvorenih pretnji iz vrha države u poslednja dva dana meni i ostalim urednicima da će nam, ako ne prestanemo s reemitovanjem Kurirovih emisija i vesti, ugasiti televiziju.

Ne želim da navodim ko je pretio. Moj stav i stav uredništva televizije je da nećemo pokleknuti pred pretnjama, da ćemo i dalje sa sloganom naše televizije - televizije istine, nastaviti da obaveštavamo naše građane o pokušajima da se uguši sloboda medija i pravo građana da čuju istinu - poručila je Miletićeva.

E. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track