TUŽILAŠTVO ĆUTI O KOKEZINIM POSLOVIMA: Uprkos sumnjama u malverzacije, nadležni ne reaguju!
Foto: Marina Lopičić

ZAŠTITA

TUŽILAŠTVO ĆUTI O KOKEZINIM POSLOVIMA: Uprkos sumnjama u malverzacije, nadležni ne reaguju!

Politika -

I nakon serije tekstova Kurira o sumnjivim poslovima firme „Prointer“, koja se povezuje s predsednikom FSS i članom SNS Slavišom Kokezom, Više javno tužilaštvo u Beogradu još uvek ćuti.

Naš list je u više navrata pisao o kombinacijama u kojima je firma „Prointer“ na državnim tenderima dobila milijarde dinara, ali je ostalo nejasno kako je baš ta firma uspela da bude najbolja na čak 115 tendera koje su raspisivali EPS, Grad Beograd, „Telekom“, Uprava carina... Ovim poslovima „Prointer“, čiji je vlasnik Slobodan Kvrgić, od dolaska SNS na vlast uvećao je profit za čak 18 puta. Međutim, iako su i laiku stvari ovde sumnjive, za tužilaštvo, koje ima obavezu da pokrene postupak po službenoj dužnosti ako postoje sumnje da je počinjeno krivično delo, ništa nije sporno.

Podsetimo, „Prointer“ je od 2012. do 2016. dobio poslove na 115 državnih tendera i tako inkasirao oko 2,4 milijarde dinara. Firma je povećala prihode 157 puta - sa 15,9 miliona dinara u 2011. na čak 2,5 milijardi u 2015. godini, što nesumnjivo upućuje da je od dolaska SNS na vlast doživela finansijski bum. Stručna javnost ocenila je da je u pitanju „koruptivna dimenzija politike“, a Više tužilaštvo nije odgovorilo na naše pitanje da li će pokrenuti postupak u ovom slučaju.

Kurir / S. Ð.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO : Kako radnici Goše rešavaju problem neisplaćenih zarada?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track