Vučić: Mandatara ću predložiti u toku ove nedelje
Foto: Printskrin

Predsednik obišao Gornji Milanovac

Vučić: Mandatara ću predložiti u toku ove nedelje

Politika -

LUČANI - Mandatara ću predložiti tokom ove nedelje, i to je sve u ustavnim rokovima, a biće i pre roka, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"U toku ove nedelje predložiću mandatara", rekao je Vučić novinarima u Gornjem Milanovcu.

Vučić je ranije rekao da će ime mandatara za sastav nove vlade biti poznat 11, 12. ili 13. juna i da želi da na svečanosti povodom izbora za predsednika Srbije, planiranoj za 23. jun, dočeka nove članove vlade.

"Biće dobar premijer, siguran sam, a i ministri će biti dobri", rekao je Vučić novinarima, a na opasku novinara da li je to isključio ženu kao premijera, rekao da o tome ne razmišlja i ne govori u rodnim kategorijama, već kao o instituciji: "Dakle, dobro, biće premijer ili premijerka".

Kako je poručio, njegovo je da obavi taj posao, a velika je prilika da izaberu vladu koja će nastaviti s reformama, mada se u tu priču stalno, primetio je, ubacuju tajkuni i političari koji su opljacakli i zadužili zemlju.

On je, s druge strane, zadovoljan rezultatima, a ne bajkama i besmislenim pričama. "Ja sam, međutim ponosan na rad, ozbiljnost i poštenje, na to što nisam oteo ni dinara od Srbije...i ovu flašicu vode platio sam iz džepa", rekao je Vučić.

Kao mandatar, dodao je, morate da se naviknete i da godinama trpite napade, svi uglavnom beže od toga da na dnevnom nivou budu napadani, ali to je, zaključio je, prirodna ljudska osobina.

Vučić je pobedio na predsedničkim izborima 2. aprila, mandat je preuzeo 31. maja, a dan ranije podneo je ostavku na mesto premijera.

(Kurir.rs/Tanjug/Beta/Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track