BORIS TADIĆ: Borba protiv ove i ovakve vlasti najvažniji zadatak opozicije
Foto: Marina Lopičić

odgovor dačiću

BORIS TADIĆ: Borba protiv ove i ovakve vlasti najvažniji zadatak opozicije

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić kaže povodom nedavne izjave v.d. premijera Ivice Dačića da je jedan funkcioner SDS kritikujući u Briselu vlast zapravo pokušao da nanese štetu Srbiji, da je Dačić samo glasnogovornik Vučićeve politike u kojoj se postavlja znak jednakosti između njega i Srbije.

Kroz Dačićev napad na SDS Vučić poručje da on nije samo predsednik države već i sama država, navodi Tadić u otvorenom pismu medijima.

foto: Damir Dervišagić

"Bitno je samo da se odmah na početku mandata jasno podvuče da je svako mišljenje suprotno njegovom državna izdaja i antidržavna politika. Da je državna izdaja u EU iskazati stav suprotan Vučićevom, bez ikakvog obzira na to što zastavu te EU i njenih vrednosti zvanično i ponosno ističemo kao svoju", dodaje predsednik SDS Iz tog osnovnog postulata Vučićeve vlasti, kako dodaje, proističu i sve posledice njegove vladavine od Savamale, do rušenja slobode medija, Beograda na vodi i fontane na Slaviji.

"Borba protiv ove i ovakve vlasti, koja podiže spomenike laži i nasilju i predstavlja pohvalu ludosti, najvažniji je zadatak opozicije", ocenjuje Tadic i najavljuje da će SDS nasaviti borbu za demokratske vrednosti i ujedinjenje opozicije na tim vrednostima.

"Nastavićemo i onda kada pojedine evropske birokrate zarad svoje male karijere i velikih priviligija namerno prećutkuju očigledni slom evropskih vrednosti u Srbiji, samo da se ni po koju cenu ne bi poremetila kooperativnost i servilnost srpskog režima na temi Kosova", zaključuje predsedik SDS.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track