BOŽOVIĆ: Slučaj Savamala trajaće nekoliko godina
Foto: Fonet

ŠEF ODBORNIČKE GRUPE DS

BOŽOVIĆ: Slučaj Savamala trajaće nekoliko godina

Politika -

BEOGRAD - Šef odborničke grupe Demokratske stranke u Skupštini grada Beograda Balša Božovića ocenio je danas da će se slučaj Savamale prolongirati i da se neće brzo rešiti, a da isključivanje javnosti navodi na sumnju da će taj postupak trajati nekoliko godina.

"Godinu i po dana koliko traje predistražni postupak, utvrđeno je da je policija bojkotovala i tužilaštvo i na neki način ometala predistražne radnje. Smatram da je ovo još jedna igrarija i da neće dovesti do pravog nalogodavca, pa čak ni do izvršioca tog krivičnog dela", rekao je Božović novinarima u Skupštini grada.

On je rekao da je policija juče dostavila tužilaštvu određene podatke, ali da javnost nije obaveštena o čemu se radi.

"Mislim da je interes javnosti u ovom slučaju veoma važan i da su građani ti koji zaslužuju da znaju šta se dešavalo u Savamali", rekao je Božović.

Direkcija policije dostavila je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu izveštaj povodom svih zahteva tog tužilaštva u vezi s rušenjem nelegalnih objekata u Hercegovačkoj ulici.

U noći između 24. i 25. aprila grupa osoba s fantomkama na glavama bagerima je porušila nekoliko objekata u Hercegovačkoj ulici.

Ta maskirana grupa je maltretirala i prolaznike u tom kraju, oduzimala im mobilne telefone i vezivala ih.

Građani su pozivali policiju, ali ona nije reagovala i usmeravala ih je na komunalnu policiju koja je odgovorila da to nije u njenoj nadležnosti.

Bogdanović da dobije ulicu

Šef odborničke grupe DS u Beogradu Balša Božović predao je inicijativu Skupštini grada da novi bulevar na Novom Beogradu dobije ime po bivšem gradonačelniku Nenadu Bogdanoviću.

Inicijativu su potpisali Dragan Šutanovac, Boris Tadić, Saša Janković, Vuk Jeremić, mnoge javne ličnosti kao i hiljade građana Beograda.

(Kurir.rs/Beta, Fonet, Foto: Stefan Jokić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track