Sanda traži da se Đukanoviću ukine imunitet jer je podržao batinjanje novinara!
Foto: fonet, Dragana Udovičić

SKUPŠTINA SRBIJE

Sanda traži da se Đukanoviću ukine imunitet jer je podržao batinjanje novinara!

Politika -

BEOGRAD - Šefica poslaničke grupe Nova Srbija - Pokret za spas Srbije Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da bi poslaniku Srpske napredne stranke (SNS) Vladimiru Đukanoviću trebalo ukinuti poslanički imunitet zbog toga što je pohvalio intervenciju nepoznatih osoba protiv novinara i građana na mitingu podrške Aleksandru Vučiću 31. maja ispred Skupštine Srbije.

Na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, ona je rekla da očekuje od SNS da osudi takvu izjavu Đukanovića, a od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da osudi ponašanje, kako je rekla, "svojih ljudi u crnom".

Ona je kazala da je takva izjava Vladimira Đukanovića "sramota" i da predstavlja "put u čist fašizam".

DOKAZ DA SU BATINAŠI IZ SNS: Vladimir Đukanović dao punu podršku huliganima koji su maltretirali novinare

"Ima u skupštini nas poslanika koji se tome opiremo. Smatramo to nedopustivim rečima i metodama", istakla je Rašković Ivić.

foto: Nebojša Mandić

Poslanik Đorđe Vukadinović izjavio je da je istog dana kada je bila održana zakletva novog predsednika Aleksandra Vučića uveče bio održan protest opozicije na koji su poslati provokatori, koji su sve vreme dobacivali i pokušavali da izazovu nevolje, ali da su ih učesnici protesta ignorisali.

Poslanik SNS u Skupštini Srbije Vladimir Đukanović pružio, na društvenoj mreži Tviter, podršku intervenciji protiv novinara i građana na mitingu podrške Aleksandru Vučiću 31. maja ispred Skupštine Srbije.

"Puna podrška za momke koji su sa skupa SNS koji je bio u skladu sa zakonom prijavljen, efikasno sklonili one koji su došli da provociraju", naveo je Đukanović na Tviteru, a u drugom tvitu dodao: "Stop medijskoj hajci na mladiće koji su sklonili one koji su svesno došli na skup SNS da izazivaju incident".

(Kurir.rs/Beta, Foto: Dragana Udovičić, Fonet/Zoran Mrđa, Nebojša Mandić )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track