BORIS TADIĆ O SVOJIM INAUGURACIJAMA: Krle mi nameštao reflektor, Vučićeva zabava prostakluk
Foto: Dado Đilas

HIT

BORIS TADIĆ O SVOJIM INAUGURACIJAMA: Krle mi nameštao reflektor, Vučićeva zabava prostakluk

Politika -

To je komično, pošto Krstić nije učestvovao u organizaciji, ni u scenariju, ni u ideji, ni u govoru...

Boris Tadić, nekadašnji predsednik Srbije, tvrdi da je njegov bivši savetnik Nebojša Krstić u emisiji na TV Pink sve slagao u vezi s njegovom inauguracijom.

- Godine 2008. nije bilo inauguracije, već samo zakletva. Godine 2004. je održana u sali Predsedništva i nikakvih posebnih troškova nije bilo osim uobičajenog koktela.

Što se tiče Krstićevog svedočenja na Pinku, njegova uloga u režimskoj medijskoj slici je da svojim lažima, kao moj bivši savetnik, da poseban kredibilitet režimskim lažima. On je rekao da je ideja bila da moja inauguracija bude glamurozna i da budem „obasjan jačom svetlošću“.

To je komično, pošto Krstić nije učestvovao u organizaciji, ni u scenariju, ni u ideji, ni u govoru... Nije se bavio tim događajem i jedino što je na kraju uradio je usmeravanje jednog reflektora, kažu mi organizatori, tako da nije ni čudo sto govori o „jačoj svetlosti“ - rekao je Tadić, koji je prokomentarisao i inauguraciju Vučića.

foto: Nebojša Mandić

- Skupa i luksuzna inauguracija bila bi još jedan u nizu iskaza lošeg ukusa i primitivne kulture ove vlasti. Za mene su tada na početku mandata najvažnije bile demokratske vrednosti, a nikako bleštavilo i prikriveno krunisanje.

Danas, nakon što je urušeno sve demokratsko što smo postigli nakon 2000, svaka spektakularna inauguracija bila bi iskaz prostote i ruganja našem siromaštvu i još jedna potvrda nedemokratskog karaktera vlasti.

Kurir / S. V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja