DŽO BAGERISTA PROTIV DIKTATURE: Ljudi, borite se za budućnost dece!
Foto: Nebojša Mandić

OPOMENA junaka 5. oktobra

DŽO BAGERISTA PROTIV DIKTATURE: Ljudi, borite se za budućnost dece!

Politika -

Otete su nam penzije, plate, uništenaje poljoprivreda, zemlja se prodaje strancima, a većina se kiti lažnim diplomama i doktoratima, kaže Džo

Ljubiša Đokić (74), poznatiji kao Džo Bagerista, čovek koji je pre 17 godina bagerom došao do RTS i omogućio demonstrantima prolaz u Skupštinu, legenda 5. oktobra, ponovo se vratio na ulicu.

On poziva narod da se okupi ispred Skupštine grada najkasnije do 22. juna i podrži protest protiv diktature jer će, kako kaže, 23. već biti kasno.

Džo navodi da je kucnuo čas da se ljudima u Srbiji otvore oči, te da svi treba da se pridruže protestu protiv diktature, ali i protiv svih onih koji svojim postupcima zagorčavaju život žiteljima širom zemlje.

- Ako želimo da nam bude bolje, treba da istupimo što pre. Treba svi zajedno da se borimo protiv diktature, ali i protiv svih onih koji nam uništavaju život - ogorčen je Džo.

On ukazuje na niz problema u kojima se danas nalazi Srbija.

- Naša država je u velikim problemima - krši se Ustav, zakoni, pokradeni su izbori, a o kampanji da i ne govorim. Šta je s Kosovom? Prodato je! Otete su nam penzije, plate, uništena je poljoprivreda, zemlja se prodaje strancima, a većina se kiti lažnim diplomama i doktoratima. Jednostavno je, narod se pljačka na razne načine, a ovo je poslednja prilika da se probudimo! - naglašava Ljubiša.

On dodaje da je krajnje vreme da se narodu kaže istina o svemu.

- Narodu se mora predočiti istina jer su svi prevara i laž. Kako Aleksandar Vučić i SNS, tako i ova lažna opozicija. Do rešenja se može doći samo ako se udružimo. Zato poručujem narodu da se odazove, ako ne zbog sebe, onda zbog dece i njihove budućnosti - poručuje Džo.

Ljubiša je naglasio i da je od 5. oktobra izgubio mnogo toga, te da narod u Srbiji trenutno nema puno opcija.

- Izgubio sam mnogo toga, a pre svega život slobodnog građanina. Ukoliko se ne probudimo, imamo samo jednu opciju: „U se i u svoje kljuse“ - poručuje Ljubiša Đokić.

Posle 5. oktobra

NA IVICI EGZISTENCIJE

Džo je rekao da je posle petooktobarskih promena dospeo na ivicu egzistencije.

- Pre dva meseca mladi su pokrenuli mirne proteste, koje sam podržao, kao i jedan broj građana nezadovoljnih uslovima života i bahaćenjem vlasti. Zašto sam stao na njihovu stranu? Zato što sam nakon promene od 5. oktobra ostao sa minimumom i na ivici egzistencije. Od penzije, koju sam ostvario tek 2009. godine, ostaje mi jedva 10.000 dinara. Zbog neplaćenih računa su mi isključivali struju, dok mi sa druge strane odbijaju novac od penzije za štetu koju sam davno napravio na televiziji i u Skupštini - kaže legenda petooktobarskih demonstracija.

Kurir / Dušan Stamenković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track