BIVŠI PREMIJER OTVORIO DUŠU Mirko Cvetković uoči formiranja nove vlade: Sada razumem zašto su me crtali kao kafe-kuvaricu
Foto: Zorana Jevtić

Nekadašnji prvi čovek Vlade Srbije o poređenju sa Anom Brnabić

BIVŠI PREMIJER OTVORIO DUŠU Mirko Cvetković uoči formiranja nove vlade: Sada razumem zašto su me crtali kao kafe-kuvaricu

Politika -

Bivši premijer Mirko Cvetković dospeo je proteklih dana u žižu javnosti zbog opservacija nekih medija i analitičara da će buduća predsednica Vlade Ana Brnabić imati praktično istu ulogu - kao on. A to je da će se Vlada ponovo voditi sa Andrićevog venca.

foto: Aleksandar Jovanović

Mirko Cvetković nerado govori o tim opaskama, ali je za Nedeljnik ipak pristao da se osvrne na vreme dok je vodio Vladu.

(VIDEO) POSLE SEDNICE NAPREDNJAKA: Ako SNS ne dobije podršku za Anu Brnabić, idemo na nove izbore!

"Prošlo je više od pet godina otkako je moja vlada izgubila na izborima. Možda ne baš vlada, ali svakako njena ideja. Ideja se razbila kao komadi leda bačeni na beton u letnje popodne. Nema je više, ali je prošlo dovoljno vremena da se razume. Dok je trajala, Somborac je kuvalom oslikao glavnu kritiku. Tada nisam razumeo zašto predmet kritike nisu pogrešne odluke već to ko ih donosi - uzgred stvorena predstava je potpuno pogrešna, ali koga to stvarno zanima. Sada razumem. Opšti stav opozicionih intelektualaca je elokventno, pre neki dan, objasnio jedan ugledni novinar rekavši da je aktuelni režim brutalizovao i radikalizovao metode kojima se služila vlast kada sam ja bio premijer. Dakle, to je to. Sve je isto, samo je razlika u doziranju", ocenio je Cvetković.

foto: Filip Plavčić

On za Nedeljnik napominje da mu je sada mnogo lakše.

"Ekonomska kriza u svetu je davno za nama, a i odluke donosim stopostotnom većinom: 1 od 1, ne kao ranije 126 od 250. I srećan sam. O prošlosti nemam šta da kažem - pogledajte naslovnice iz tog vremena i uporedite odnos prema vladi sada i pre. Da li je i to posledica razlike u doziranju", upitao je Cvetković.

foto: Fonet/Dragan Antonić

Nekadašnji premijer je naglasio da o sadašnjosti i budućnosti nema pravo da priča.

"To prepuštam onima koji bolje doziraju nego ja", zaključio je Cvetković.

(Kurir.rs/Nedeljnik/Foto: Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ekskluzivne fotografije Vulina i najvećeg kradljivca struje u Srbiji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track