LIDER LSV PORUČUJE Čanak: Idem na inauguraciju, ali bez podrške Ani Brnabić!
Foto: Dragana Udovičić

NOVI SAD

LIDER LSV PORUČUJE Čanak: Idem na inauguraciju, ali bez podrške Ani Brnabić!

Politika -

NOVI SAD - Naravno da idem na inauguraciju, dobio sam poziv, a osnovna pristojnost nalaže da se na takve pozive odgovori, izjavio je danas lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak, ali je dodao da poslanici te stranke neće glasati za vladu Ane Brnabić.

Čanak je rekao da je reč o inauguraciji predsednika države, koji je, sviđalo se to nekome ili ne, dobio ubedljivom većinom izbore i ovo je inauguracija volje većine građana Srbije.

Ja sa tim ne moram da se saglasim, ali ne mogu da ne prihvatim, objasnio je on.

Čanak je istakao da LSV neće glasati za vladu Ane Brnabić i da će lično zatražiti sastanak sa Anom Brnabić kako bi joj sve predočio.

Mi ćemo pohvaliti ono što bude dobro, ali ćemo biti i najoštriji kritičari. Za sada Ana Brnabić nema našu podršku, ali to može da se promeni, rekao je on.

Buduća premijerka nema uticaj u vladajućoj stranci, ali ima kredibilitet funkcije upravo onoliko koliko sama bude toj funkciji dala kredibilitet. To će zavisiti od njene autonomnosti - ako bude puka marioneta Vučića - to neće dati nikakve rezultate, objasnio je Čanak.

Siguran da ona to neće biti, iz jednostavnog razloga, jer marioneta Aleksandra Vučića ne bi mogla da vodi Vladu, a ovu Vladu mora neko da vodi, inače će se sve rasuti u strah i pepeo, predočio je on.

Verujem da će svojom stručnošću nametnuti kredibililet funkciji koju će obavljati, ali nam ostaje da vidimo u kom pravcu će ići njena vlada, zaključio je Čanak.

(Kurir.rs/Fonet/N1, Foto: Dragana Udovičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ana Brnabić ušla u Top 5 !

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track