VUKADINOVIĆ JASNO PROTIV UVOĐENJA NOVIH MINISTARSTAVA: Vlada će biti prevelika, tako se samo namiruju koalicioni partneri
Foto: Printscreen

Narodna skupština počela raspravu o novim resorima

VUKADINOVIĆ JASNO PROTIV UVOĐENJA NOVIH MINISTARSTAVA: Vlada će biti prevelika, tako se samo namiruju koalicioni partneri

Politika -

BEOGRAD - Poslanici pojedinih opozicionih partija u Skupštini Srbije kritikovali su danas izmene Zakona o ministarstvima i uvodjenje još dva ministarstva - za zaštitu životne sredine i evrointegracije, navodeći da će vlada biti prevelika i da se ministarstvima namiruju koalicioni partneri, a neki su pitali zbog čega nema i ministarstva za Kosovo.

Đorđe Vukadinović iz poslaničkog kluba "Za spas Srbije - Nova Srbija" kritikovao je to što će nova vlada imati više resora nego kabinet Aleksandra Vučića.

"Sada će vlada imati 18 resora i ne zna se koliki broj ministra bez portfelja. Biće to jedna od većih vlada Srbije", rekao je Vukadinović.

On je kritikovao predlog da Kancelarija za evropske integracije postane ministarstvo i upitao zašto i Kancelarija za Kosovo i Metohiju nije uzdignuta u rang ministarstava jer u Srbiji postoji veći stepen saglasnosti o Kosovu nego o evropskim integracijama.

Vukadinović je rekao da takav predloga izmena Zakona više priliči Liberalno demokratskoj partiji i njenom lideru Čedomiru Jovanoviću nego SNS i Aleksandru Martinoviću.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Đorđe Vukadinović: To nije inauguracija, to je Vučićeva žurka o državnom trošku!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track