DMITRIJ ROGOZIN PORUČIO: Srbija nikada neće biti primljena u EU
Foto: Marina Lopičić

Ruski vicepremijer

DMITRIJ ROGOZIN PORUČIO: Srbija nikada neće biti primljena u EU

Politika -

Srbija nikada neće biti primljena u EU. Pa gde da vas prime kad otuda svi beže, kaže Dmitrij Rogozin, potpredsednik vlade Ruske Federacije.

Na pitanje Sputnjika šta Rusija očekuje od nove vlade Srbije, koju na Zapadu već hvale kao prozapadnu, on je izjavio:

- Znate, ako se malo prokopa i po srpskom liberalu, tamo će se ipak pojaviti pravi Srbin. I zato kod nas nema nikakvih iluzija povodom vaše vlade. Imaćete dobru vladu. Zatim, uslovi će biti takvi da vi nećete nikada biti primljeni u EU - rekao je Rogozin, a onda to ovako obrazložio:

- Prvo, gde da vas prime kad otuda svi beže. Kod njih je tamo skandal. Englezi odlaze, a ovamo vas ubeđuju da se ide u EU. Njima se ne sviđa, a žele da se vama sviđa. Ne može tako. Nešto tu ne valja. Što se tiče uslova stupanja Srbije u EU, moraćete da se odreknete Kosova. Vi to nikad nećete uraditi. Nijedan najprozapadniji Srbin nikad neće izdati svoju otadžbinu.

Rogozin kaže da bi priznanje Kosova bilo izdaja.

- A bez odricanja od Kosova, Srbe neće primiti u EU. Zato, to će biti dugovečan proces. Kao što je Turska ulazila u EU, tako će i Srbija. Ili će vas razbiti na delove i tada deo po deo primati. U trenutku kad vas prime, oni će izgubiti svako interesovanje za vas - smatra Rogozin.

Kurir/S. V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track