KANDIDATI ZA ČLANOVE VLADE: Ovo su biografije novih ministara Ane Brnabić
Foto: Zorana Jevtić, Dragana Udovičić

tri nova člana

KANDIDATI ZA ČLANOVE VLADE: Ovo su biografije novih ministara Ane Brnabić

Politika -

BEOGRAD - Vlada Srbije, čiji je sastav danas predložila mandatarka Ana Brnabić, imaće 22 člana, od kojih će tri člana biti nova u odnosu na vladu Aleksandra Vučića.

Predloženo je da novi članovi vlade budu Branko Ružić i Goran Trivan iz Socijalističke partije Srbije i Nenad Popović iz Srpske narodne partije.

Biografije kandidata za nove članove Vlade:

foto: Zorana Jevtić

BRANKO RUŽIĆ, kandidat za ministra državne uprave i lokalne samouprave

Rođen je 1975. godine u Zemunu. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, na smeru za međunarodne odnose, gde je od 1996. do 1999. godine obavljao funkciju studenta prodekana. Od 2000. do kraja 2002. godine bio je predsednik omladine Socijalističke partije Srbije. Sada obavlja funkciju potpredsednika Glavnog odbora SPS.

Od januara 2001. do decembra 2003. godine poslanik u Skupštini Srbije. U tom periodu je bio i portparol SPS. Od 2004. do 2006. godine poslanik u Skupštini Državne zajednice Srbija i Crna Gora. U sazivu Skupštine Srbije od 2008. do 2012. bio je predsednik poslaničke grupe Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija. U Vladi Srbije 2013. godine bio je ministar bez portfelja, zaduženog za evropske integracije. Od 2009. do 2014. godine bio je potpredsednik FK Partizan.

foto: Zorana Jevtić

GORAN TRIVAN, kandidat za ministra zaštite životne sredine

Rođen je 1962. godine u Kladovu, gde je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Šumarskom fakultetu u Beogradu, a 1991. godine izabran je za ministra za omladinu i sport u Vladi Srbije. Nakon toga radio je u Javnom preduzeću "Srbijašume".

Bio je je predsednik i član upravnih odbora i saveta institucija u oblasti zaštite životne sredine, privrede, kulture, prosvete, zdravstva i nauke. Za svoj rad više puta je nagrađivan. Trivan je od 2008. na čelu beogradskog Sekretarijata za zaštitu životne sredine. Član je Socijalističke partije Srbije.

foto: Dragana Udovičić

NENAD POPOVIĆ, kandidat za ministra bez portfelja

Rođen je u Tuzli 1966. godine. Osnivač i predsednik Srpske narodne partije, bivši potpredsednik Demokratske stranke Srbije, potpredsednik Skupštine Srbije i predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Rusijom. Diplomirao je na Mašinskom fakultetu u Beogradu, magistrirao i doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Moskvi.

Od 2003. do 2007. godine predavač na katedri ekonomije stranih zemalja i spoljnoekonomskih veza na Ekonomskom fakultetu državnog univerziteta "Lomonosov".

Od 2001. do 2005. profesor na katedri za ekonomiju i planiranje rudarske proizvodnje Moskovskog državnog rudarskog univerziteta. Objavio je osam knjiga i više od 50 naučnih radova o ekonomiji i ravnomernom razvoju.

Vlasnik je međunarodne grupe kompanije "ABS Elektro" sa sedištem u Rusiji, koju čini sedam kompanija i naučno - istraživački institut VNIIR i koja zapošljava više od 3.000 ljudi, pretežno mladih inžinjera.

Predsednik Fondacije "Sveti Aleksandar Nevski" iz Beograda koja je bila nosilac projekta obnove memorijalnog kompleksa spomenika Ruski Nekropolj na Novom groblju u Beogradu. Član je Upravnog odbora međunarodnog fonda Jedinstva pravoslavnih naroda, na čijem je čelu patrijarh moskovski i cele Rusije, Kiril. Osnivač je humanitarne fondacije "ABS Slavjanski". Nosilac je više odlikovanja.

(Kurir.rs/Beta, Foto: Zorana Jevtić, Dragana Udovičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Vladajuće stranke o Palmi: Ko ne podržava Vladu, istupa iz nje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track