Najnovije vesti

JANKO VESELINOVIĆ O PORESKOM UDARU NA AMG I ALEKSANDRA RODIĆA: Svako ko se ne klanja Vučiću je na udaru njegove parapolicije
Foto: Fonet

BRUTALAN PRITISAK NA ADRIJA medija grupu

JANKO VESELINOVIĆ O PORESKOM UDARU NA AMG I ALEKSANDRA RODIĆA: Svako ko se ne klanja Vučiću je na udaru njegove parapolicije

Politika

Lider Pokreta za preokret Janko Veselinović upozorio je da se svaki medij koji se ne klanja Alekasndru Vučiću, kako što je slučaj s Kurirom, nalazi na udaru njegove parapolicije, paratužilaštva i parasudstva

 

- U poreske zakone trebalo bi da se ubaci da svako ko ne podržava Aleksandra Vučića dužan je avansno tri miliona evra. Nikakav dug, dakle, ne postoji. Radi se o činjenici da Kurir ne predstavlja Vučića kao srpskog boga kome svi moraju da veruju i da mu se klanjaju. Svako ko se usudi da to ne radi predmet je istrage Vučićeve parapolicije, paratužilaštva i parasudstva - izjavio je Veselinović.

 

Podsetimo, pre samo 15 dana, "Adrija medija grupa" (AMG) Aleksandra Rodića i sve firme u vlasništvu porodice Rodić dobile su zvanična uverenja od Poreske uprave Ministarstva finansija Republike Srbije da su izmirile sve obaveze koje su u nadležnosti Poreske uprave. "Adrija medija grupa" je od 2012. godine dosad platila 1.628.473.710 dinara na ime raznih poreza Republici Srbiji.

AMG i sve kompanije koje posluju u okviru njega takođe su dobili i uverenja od Sekretarijata za javne prihode Gradske uprave Grada Beograda da su sva potraživanja izmirena sa 9. junom 2017, a onda se pojavio izmišljeni dug od 6.889,24 dinara za period od 1. do 30. 9. 2014. koji je narastao do neverovatnih 2.152.946,64 dinara.

 

Po ekspresnom postupku izmišljen je fantomski, nepostojeći dug AMG iz 2014. i 2015. godine, a kamata je određena - odokativno.


Kao primer navodimo konkretne slučajeve finansijske zloupotrebe: izmišljeni dug od 6.889,24 dinara za period od 1. do 30. 9. 2014. narastao je do neverovatnih 2.152.946,64 dinara. Vučić je naredio ljudima u Poreskoj upravi da izmisle još desetine lažnih dugovanja u visini od po svega nekoliko hiljada dinara, koja su volšebno narasla do milionskih iznosa.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: AMG platio porez, evo i dokaza!

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...