ZORAN ŽIVKOVIĆ: Ceo ekspoze Ane Brnabić je virtuelna realnost i digitalna zabava
Foto: Dragana Udovičić

ZORAN ŽIVKOVIĆ: Ceo ekspoze Ane Brnabić je virtuelna realnost i digitalna zabava

Politika -

BEOGRAD - Lider Nove stranke Zoran Živković na početku svog izlaganja upitao je zašto se uopšte danas i bira premijer kada je prethodni rekao kako neće da se kandiduje za predsednika?!

"Ceo ekspoze je na temu virtuelne realnosti i digatalne zabave. Sve velike bajke o tome da je naš BDP najveći u regionu, da je smanjena nezaposlenost, da ćemo imati prugu Beograd - Budimpešta, da će biti rešena afera "Helikopter", "Savamala", sve su to virtuelne laži koje smo slušali. U tom slučaju mandatarka je u pravu kada je rekla da će ovo biti vlada kontinuiteta", rekao je Živković.

Živković je podsetio na pusta obećanja prethodne vlasti poput onih da će biti sređeni toaleti po školama...

"Još uvek se čeka na zdravstvene knjižice, na ove nove...Šta je sa javnim preduzećima?", pita se Živković i ocenjuje kao netačne tvrdnje da smo među dve, tri, zemlje u Evropi po malom broju državnih službenika, navodeći primer grada Niša u kome je 2000. godine 800 ljudi radilo u gradskoj upravi, a danas radi 2.300 ljudi. Živković je potom dao svoj sud o svakom od predloženih kandidata za potpredsednike odnosno ministre u novoj vladi. "Odmah iza mandatarke je Ivica Dačić, ministar inostranih poslova...Da li ćemo ikada da dobijemo odgovor šta je sa dvoje službenika iz Libije koji su ubijeni, a mi nemamo nijednu informaciju o tome. Kandidat za ministra unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je opterećen sumnjom u ispravnost svog doktorata, to je još uvek neispričana priča. Rasim Ljajić..."iznenađeni" smo svi što je ponovo ministar. Poručio bih mu da dobro čuva onu kancelariju u koju se uselio 2003. godine. Što se tiče Zorane Mihajlović, očekivao sam nju na mestu mandatarke. Vi imate sve što Ana Brnabić nema, a to su iskustvo i politička moć", rekao je Živković i prokomentarisao kandidaturu Dušana Vujović za ministra finansija:

"Ekonomista od renomea samo sa jednim problemom...Kad dozvoli sebi da progovori ono što mu struka i integritet nalažu, posle mu zabrane da priča narednih sedam dana. Goran Knežević, kandidat za ministra privrede, to je iznenađenje na nivou gospodina Ljajića...Bilo je logično da dobije to imenovanje", rekao je Živkovića a potom prokomentarisao i kandidaturu Gorana Trivana za ministra za zaštitu životne sredine.

Pošto je danas neposredno pred početak sednice pozlilo Aleksandru Antiću kandidatu za ministra rudarstva i energetike Živković njegov eventualni izbor nije želeo da komentariše, kao ni kandidature ministara bez portfelja. " Nela Kuburović, kandidatkinja za ministarku pravde... Ta oblast je u katastrofalnom stanju. Zakon treba da bude iznad vlasti i za to treba neko moćan da se izbori. Ružić, konačno u vladi, velika pomoć Dačiću. To mi deluje kao nešto što ima veze sa SPS pa neću time da se bavim...Vulin, kandidat za ministra odbrane..ne znam šta bih mogao da kažem, čuđenje neviđeno, nadam se da ćemo imati mirne dane...Ko ga je predložio nek se bavi time. Jadranka Joksimović, kandidatkinja za ministarku za evrointegracije, da mi kaže zašto je Kosovo u spoljnopolitičkom delu ovog programa. Šarčević, tuga i nevolja sa prosvetom, tu se Bog otac ne bi snašao. Zlatibor Lončar, kandidat za ministra zdravlja, nalazi se u spisima predmeta ubica Zorana Đinđića. Vanja Udovičić, šta će ti to momče?", upitao je Živković koji je kandidaturu Zorana Đorđevića za ministra za rad okarakterisao kao "veliku grešku".

"To mora da je velika greška. Šta si ti zgrešio da ti zapadne Vulinovo ministarstvo?", rekao je na Živković, pre nego što ga je Maja Gojković prekinula.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Zoran Živković: Vučić se ponaša kao da je Srbija Hitlerova Nemačka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track