RUŽIĆ ISMEJAO PREMIJERKU ANU: Poklonio joj kuvalo, da bude „ženski Mirko Cvetković“
Foto: Tanjug

DOBIO FOTELJU, A NE SMIRUJE SE

RUŽIĆ ISMEJAO PREMIJERKU ANU: Poklonio joj kuvalo, da bude „ženski Mirko Cvetković“

Politika -

U jeku priče da će nova premijerka biti „ženski Mirko Cvetković“, socijalista joj poklonio modernizovano kuvalo, zaštitni znak bivšeg premijera iz stripova

Branko Ružić se ne smiruje. Novi ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu prilikom primopredaje dužnosti sa starom ministarkom, danas premijerkom Anom Brnabić, poklonio joj je aparat za kafu, čime je upotpunio sprdnju opozicije da je ona „ženski Mirko Cvetković“.

Možda bi to i moglo da se zavede kao običan poklon da tu istu Brnabićevu opozicija ne poredi s Cvetkovićem, koga je karikaturista Marko Somborac u svom stripu predstavljao kao kafe-kuvaricu u Nemanjinoj 11.

Kad se tako poređaju stvari, ispada da je Ružić prihvatio ocenu opozicije. On je, naravno, prilikom predaje poklona rekao da joj je poklonio aparat i filtere za kafu jer će raditi mnogo i imaće mnogo neprospavanih noći.

foto: Nemanja Pančić

Novinarka Biljana Lukić kaže da je Ružiću plaćeno da ćuti ministarskom foteljom, ali da se on ovim aparatom za kafu opet izleteo.

- Ružić je glumio opoziciju ili je bio opozicija u poziciji i imao je hrabre istupe kao neko ko misli svojom glavom. Njemu je plaćeno ćutanje, nagrađen je. I evo ga, on opet izleće, kupuje aparat, pa se ne zna na šta je mislio - ustaješ rano ili bićeš kafe-kuvarica, ostaje da se razmisli - kazala je Lukićeva za N1.

NOVINARKA BILJANA LUKIĆ OTKRIVA POZADINU VUČIĆEVIH KOMBINACIJA: Svesno bira potpuno nekompetentne saradnike, Ružić nagrađen ministarstvom da bi ćutao

Zorana Mihajlović, ministarka saobraćaja, na pitanje da li je Ružićev poklon Brnabićevoj shvatila kao provokaciju zbog Cvetkovića i kuvala, te da li bi se ona uvredila da je na njenom mestu, u razgovoru za Kurir je poručila:

- Smešno. Ne. Pa ja sam takođe sebi nabavila aparat za kafu i stoji mi u kabinetu. I ne bih se uvredila da sam dobila na poklon.

Analitičar Dragomir Anđelković tvrdi da Ružić samo nije dobro razmislio kad je kupovao poklon za novu premijerku.

- Verovatno Ružić nije mislio o simbolici svega toga, jer u principu tako nešto može da bude u duhu Somborca i raznih podsmevanja premijerki. Verujem da Ružić nije imao lošu nameru, ali očito nije razmislio o svom postupku - poručio je Anđelković za naš list.

Inače, Ružić je više puta za pet godina, koliko su SNS i SPS u koaliciji, „ujedao“ naprednjake, zbog čega bi često buknuo rat među njima.

Brnabićeva i Ivica Dačić nisu odgovorili na pitanje.

Kurir / Katarina blagović

Foto: Tanjug, Nemanja Pančić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track