Najnovije vesti

OPOZICIJA NE VERUJE NAJNOVIJIM REZULTATIMA ISTRAŽIVANJA: Dugo niko nije hvalio Vučića, pa sad mora da spinuje rejting!
Foto: Zorana Jevtić

Sumnja u Ipsosovo merenje popularnosti

OPOZICIJA NE VERUJE NAJNOVIJIM REZULTATIMA ISTRAŽIVANJA: Dugo niko nije hvalio Vučića, pa sad mora da spinuje rejting!

Politika

Sagovornici iz opozicionih krugova uglavnom izražavaju veliku sumnju u verodostojnost rezultata najnovijeg istraživanja javnog mnjenja Ipsos stratedžik marketinga.

 

foto: Dragan Kadić

 

Po tom istraživanju Srpsku naprednu stranku podržava 53 odsto građana, daleko više od Pokreta slobodnih građana, koji je drugoplasiran sa rezultatom od 12 odsto, Socijalistička partija Srbije, koju podržava osam odsto glasova, na trećem je mestu, dok je na četvrtoj poziciji Srpska radikalna stranka, sa šest odsto podrške, a svi ostali su ispod cenzusa. S druge strane, pojedini predstavnici opozicije tvrde da je takva "slika" u većoj meri "tačna", kao i da se situacija može izmeniti samo ako politički protivnici lidera SNS i predsednika Srbije Aleksandra Vučića ponude konkretna rešenja, odnosno pokažu da postoji valjana alternativa njegovom režimu.

 

foto: Marina Lopičić

 

Što se ostalih rezultata Ipsosovog istraživanja tiče, tvrdi se da Demokratska stranka uživa podršku četiri odsto birača, Dveri, Dosta je bilo i Socijaldemokratska partija Srbije tri odsto, dok Socijaldemokratsku stranku i Liberalno-demokratsku partiju podržava jedan odsto građana.

 

POČETAK VUČIĆEVOG KRAJA: SNS gubi Beograd!

 

Saša Janković, lider Pokreta slobodnih građana, kaže da su "snaga i potencijal Pokreta svima jasni, vlasti pre svega".

 

foto: Dragan Kadić

 

"I ranije su nam, pre predsedničkih izbora, ankete davale manje od realnog. U svakom slučaju, ne gledamo prvo sebe i svoj interes, već opšti. Zato se Pokret ne bavi svojim procentima, već zajedničkom pobedom i smenom ove nepodnošljive vlasti", ukazuje Janković.

 

Aleksandar Stevanović, narodni poslanik Dosta je bilo, kaže da može da komentariše rezultate Ipsosovog istraživanja "samo ako vidim celu anketu, a to se neće desiti, budući da korisnik to neće dopustiti".

 

foto: Marina Lopičić

 

Lider Dveri Boško Obradović tvrdi za naš list da "odavno ništa što se plasira iz medijske kuhinje Aleksandra Vučića, čuvenog ministra za informisanje u Vladi Mirka Marjanovića, ne može se posmatrati drugačije osim kao spin i manipulacija javnim mnjenjem".

 

foto: Nebojša Mandić

 

"Zar iko može da poveruje da posle pet godina naprednjačke vlasti, svih krađa i korupcije, otimanja penzija i plata, izdaje Kosova i Metohije, Savamale, uništavanja svega što je domaće i u interesu građana Srbije i naposletku dovođenjem gej predsednika Vlade, Hrvatice i agenta zapadnog stranog interesa na čelo izvršne vlasti, rejting SNS-a skače a opoziciji opada? To je apsurdno i ne održava niti volju birača, niti stavove javnog mnjenja. Čisto napuštanje i manipulacija! Kao i sve što Vučić radi već pet godina na vlasti", smatra Obradović.

 

ISTRAŽIVANJE: Vučić za kampanju imao više nego 10 ostalih kandidata zajedno

 

Vjerica Radeta, predsednica Izvršnog odbora Srpske radikalne stranke, komentariše da je "bilo pitanje dana kada će se pojaviti neko naručeno istraživanje".

 

foto: Dragana Udovičić

 

"Dugo niko nije hvalio Vučića. Mora da se pokrije izjava Ane Brnabić koju je dala američkoj agenciji Blumberg i ko zna kakav dogovor sa Federikom Mogerini. Već viđeno. U rezultate ne verujemo jer istraživanja nije ni bilo", kaže Radeta.

 

Sanda Rašković Ivić, samostalna narodna poslanica i bivša predsednica Demokratske stranke Srbije, ocenjuje za Danas da "ako je to realno da SNS ima 53 odsto podrške, onda je AV uspeo u svom naumu".

 

foto: Stefan Jokić

 

"Srbima je AV promenio svest i mi smo od slobodarskog naroda postali poslušnici sa jakim mazohističkim elementom. Šta drugo reći u situaciju u kojoj SNS-u raste rejting, a oteli su plate i penzije, predali KiM, ponizili radnike i seljake", smatra Rašković Ivić.

 

STRMOGLAV PAD VUČIĆEVOG REJTINGA POSLE OTKRIVANJA PLJAČKE VIŠE MILIJARDI EVRA: Vučić u velikoj panici, sprema još jaču represiju!

 

Borko Stefanović, lider vanparlamentarne Levice Srbije, kaže da su rezultati u velikoj meri tačni, "uz određena odstupanja i to će se videti na izborima za Beograd, gde će opozicija postići daleko veći rezultat".

 

foto: Zorana Jevtić

 

"Problem je nedostatak politike i programa, kao i nekompromitovanih lica, tako da se građanima čini da nema alternative jer većina opozicionih partija liči na vlast u onome za šta se zalaže. Mislim da se SRS daleko lošije kotira. Levica Srbije će nastaviti da se uporno bori protiv režima boljom i drugačijom ponudom građanima i siguran sam da ćemo uspeti", ističe on.

 

BRITANSKI LIST EKONOMIST RAZOTKRIO PREDSEDNIKA SRBIJE: Vučić je lokalni autokrata, njegovi mediji iznose neverovatne optužbe!

 

Bojan Kostreš, funkcioner Lige socijaldemokrata Vojvodine, ocenjuje za Danas da dokle god se opozicija ne bude ujedinjavala po programskim i ideološkim pitanjima i ne ponudi konkretna rešenja i alternativu režimu Aleksandra Vučića, "bojim se da će rezultati istraživanja javnog mnjenja biti nepovoljni po sve nas".

 

foto: Fonet/Medija Centar

 

"Parola "Vučiću, pederu" nije dovoljna da bi se dobila podrška građanki i građana Srbije. Moramo jasno odgovoriti na pitanja da li je naša budućnost u evroatlantskim integracijama i pomirenju sa narodima u regionu, kao što LSV smatra, ili je za Srbiju bolji neki drugi politički pravac", naglašava on.

 

(Kurir.rs/Danas/M. Stojanović/Foto: Zorana Jevtić)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo dokaza da Vučić strahuje od Kurira i da preti distributerima!

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...