VUČIĆ PROVALJEN, POTVRĐENO PISANJE KURIRA: Pada rejting SNS, režim u panici namešta istraživanja!
Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Strmoglav pad popularnosti naprednjaka i predsednika SNS

VUČIĆ PROVALJEN, POTVRĐENO PISANJE KURIRA: Pada rejting SNS, režim u panici namešta istraživanja!

Politika -

BEOGRAD - Popularnost SNS sa Aleksandrom Vučićem na čelu počela je upadljivo da opada, a nakon što je Kurir ekskluzivno otkrio da je drastičan sunovrat podrške izazvao paniku u redovima naprednjaka, režim se odlučio na novi korak - nameštanje istraživanja!

foto: Beta/Miloš Miškov

Kada su shvatili da su razotkriveni i da ne mogu nekažnjeno proći lažna obećanja i protraćeni novac na sumnjive projekte, rukovodstvo SNS odmah je naručilo nova, ali ovoga puta nameštena istraživanja, koja su u utorak preneli svi režimski mediji, a u kojima je rejting Vučića i SNS na navodnom „istorijskom maksimumu“. Međutim, istina je potpuno drugačija - sveopšte nezadovoljstvo širom Srbije, potpuno razotkrivanje lažnih obećanja, uz štrajk radnika "Fijata", najavu "Marša na Beograd" za 7. juli i štrajk Vojnog sindikata za septembar, uzrokovali su drastični pad rejtinga Aleksandra Vučića i SNS.

foto: Beta/Miloš Miškov

Podsetimo, izvor Kurira iz vrha SNS pre nekoliko dana je otkrio da su u vrhu svi svesni da je razotkrivanje pljački od strane Vučićevog režima početak sunovrata SNS.

POČETAK VUČIĆEVOG KRAJA: SNS gubi Beograd!

"Po dobijanju pravih rezultata ankete, zavladala je panika, jer je ovo prvi put od 2012. da imamo nagli pad rejtinga. Vučićevi jastrebovi izgubili su strpljenje, posle najbesomučnije kampanje protiv Aleksandra Rodića, predsednika "Adrija medija grupe" i vlasnika Kurira. Reč je progonu medija kakav nije zabeležen u posleratnoj istoriji srpskog novinarstva, ali napadi su se obili Vučiću o glavu. Svi smo saznali šta zapravo radi vrh SNS i kako se bogate, a mediji su to samo potvrdili", rekao je tada izvor Kurira iz vrha vladajuće stranke, nezadovoljan pozadinom vladavine naprednjaka.

foto: Dragan Kadić

"Stranka nam je u potpunom haosu od imenovanja gej premijerke. Postali smo svesni malverzacija, pljački i afera koje dolaze iz vrha stranke. Dosta toga znamo, ali sad su to mediji samo potvrdili. Većina nas jedva preživljava, a samo nekolicina njemu bliskih ljudi sve je bogatija. Nama, koji smo dobili posao preko stranke, traže da mesečno plaćamo reket SNS. Od plate dajem 10 odsto svakog meseca. To je 6.000 dinara, ali to im nije dovoljno pa mi traže i celu 12 platu. Neki od nas odbili su da plaćaju, pa su ekspresno dobili otkaze. Mi smo tu od prvog dana, izgradili smo ovu stranku, a ovako nam vraćaju", otkrio nam je tada ogorčeni sagovornik iz SNS.

Sagovornici iz opozicionih krugova uglavnom izražavaju veliku sumnju u verodostojnost rezultata, uz tvrdnju da "o Vučiću dugo niko ništa pohvalno nije rekao, pa on sada u panici mora da namešta rejting".

OPOZICIJA NE VERUJE NAJNOVIJIM REZULTATIMA ISTRAŽIVANJA: Dugo niko nije hvalio Vučića, pa sad mora da spinuje reting!

Saša Janković, lider Pokreta slobodnih građana, kaže da su "snaga i potencijal Pokreta svima jasni, vlasti pre svega".

foto: Dragan Kadić

"I ranije su nam, pre predsedničkih izbora, ankete davale manje od realnog. U svakom slučaju, ne gledamo prvo sebe i svoj interes, već opšti. Zato se Pokret ne bavi svojim procentima, već zajedničkom pobedom i smenom ove nepodnošljive vlasti", ukazuje Janković.

STRMOGLAV PAD VUČIĆEVOG REJTINGA POSLE OTKRIVANJA PLJAČKE VIŠE MILIJARDI EVRA: Vučić u velikoj panici, sprema još jaču represiju!

Lider Dveri Boško Obradović tvrdi da "odavno ništa što se plasira iz medijske kuhinje Aleksandra Vučića, čuvenog ministra za informisanje u Vladi Mirka Marjanovića, ne može se posmatrati drugačije osim kao spin i manipulacija javnim mnjenjem".

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Vjerica Radeta, predsednica Izvršnog odbora Srpske radikalne stranke, komentariše da je "bilo pitanje dana kada će se pojaviti neko naručeno istraživanje", dok Sanda Rašković Ivić, samostalna narodna poslanica i bivša predsednica Demokratske stranke Srbije, ocenjuje da "ako je to realno da SNS ima 53 odsto podrške, onda je AV uspeo u svom naumu".

foto: Stefan Jokić

"Srbima je AV promenio svest i mi smo od slobodarskog naroda postali poslušnici sa jakim mazohističkim elementom. Šta drugo reći u situaciju u kojoj SNS-u raste rejting, a oteli su plate i penzije, predali KiM, ponizili radnike i seljake", smatra Rašković Ivić.

(Kurir.rs/Danas/Foto: Fonet)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Birajte najveću laž Aleksandra Vučića!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track