Najnovije vesti

PROTIV TIRANIJE I DIKTATURE: Inicijativni odbor pokreta Cela Srbija poziva na protestni skup 1. avgusta u Beogradu
Foto: Dragana Udovičić

na trgu republike

PROTIV TIRANIJE I DIKTATURE: Inicijativni odbor pokreta Cela Srbija poziva na protestni skup 1. avgusta u Beogradu

Politika

Inicijativni odbor građanskog pokreta „Cela Srbija pozvao je građane Beograda i Srbije da 1.avgusta izađu na građanski skup, koji, kkao su naveli, se organizuje protiv tiranije i diktature, koja preti da Srbiju totalno uništi.

 

"Posle svih događaja koji su obeležili vlast Aleksandra Vučića, posle prebijanja i ubijanja ljudi, posle Sava male, posle svih pljački i uterivanja straha u kosti vreme je da Srbija kaže ne tiraninu i njegovoj bulumenti, koja našu decu, pametne ljude i stručnjake proteruje iz zemlje, a ostalima preko režimskih medija servira sliku blagostanja u Srbiji.

 

Skup će biti održan u 18 časova, na Trgu republike u Beogradu", navodi se u saopštenju.

 

Pokret „Cela Srbija“ traži i od svih opozicionih lidera da se udruže i da stanu svi zajedno, bez ikakvih podela ili sujeta, u jednu kolonu, da bi pokazali zajedništvo naroda i zajedničku želju za promenama.

 

"Pozivamo i studente, budućnost naše Srbije kao i sve ostale građane, da se izborimo za svoje pravo da nećemo ovakvu vlast, jer takva ne pripada Srbiji", navodi se u saopštenju pokreta.

 

Inicijativni odbor građanskog pokreta Cela Srbija u saopštenju takođe navodi pet zahteva, uz napomenu da nema odlaska sa skupa dok se oni ne ispune. Njihovi zahtevi su:

 

1. sređivanje biračkih spiskova

2. momentalno oduzimanje frekvencije TV Pink

3. ostavka premijera i Vlade Republike Srbije

4.formiranje VLade nacionalnog jedinstva

5. raspisivanje izbora

 

(Kurir.rs/Tanjug.info)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...